Srijeda, 25 studenoga, 2020

KAOS U SLOVENIJI! Nakon policijskog sata uvode dodatne restriktivne mjere

Slovenska vlada najavila je prije dva dana uvođenje novih restriktivnih mjera zbog širenja covida-19. Na konferenciji za novinare slovenski premijer Janez Janša najavio je obustave javnih i gospodarskih aktivnosti, od kojih većina stupa na snagu danas, a bit će na snazi najmanje sedam dana, piše Index.

Već ranije u Sloveniji je uveden policijski sat

Zbog sprečavanja širenja zaraze covidom-19 slovenska vlada je već ranije smanjila broj ljudi okupljenih na jednom mjestu s deset na najviše šest, a od utorka navečer uvedena je i zabrana kretanja noću od 21 sat do 6 ujutro.

Nove mjere odnose se na ugostiteljske objekte, trgovine i obrazovne institucije

Nove mjere obuhvatit će zatvaranje restorana, hotela, trgovačkih centara, dječjih vrtića, studentskih domova. No bit će neke iznimke poput menzi u radnim organizacijama i bolnicama. Radit će dostava i preuzimanje hrane uz mjere zaštite. Također, lokalne vlasti su pozvane da omoguće rad vrtića za djecu čiji roditelji rade u nužnim javnim službama i poduzećima.

Kad je riječ o radnom procesu, preporučuje se da se rad organizira od kuće gdje je to moguće, a ondje gdje nije da se strogo primjenjuju epidemiološke mjere.

Sljedećeg četvrtka donijet će se odluka produženju ili prestanku mjera

Režim na granici za sada se neće mijenjati, a moguć je i tranzit iz drugih država i u druge države.

Odluka o tome hoće li se mjere produžiti, zaoštriti ili ublažiti, bit će donesena sljedećeg četvrtka, piše Index.

Komentari

Komentari