Petak, 10 srpnja, 2020

Kamp za obuku četničke mladeži u Topuskom na samoj granici sa RS

U emisiji Velimira Bujanca general Lukić ponovio je sumnje Igora Drenjančevića u svezi četnikovanja na Banovini Milana Busića. Čovjek ima kamp za obuku na samoj granici sa BiH kako nam kaže jedan Srbin.

U pjesničkom izračaju ovog četnika piše stih u kome žali što je bio mali, jer je i on htio klati za vrijeme domovinskog rata. U normalnoj državi takav monstrum ne bi slobodno šetao. Inače otpušten je iz HV-a jer je mokrio u krevet. Bio je na odsluženju vojnog roka.

-Milan Busić se hvali na facebooku i daje podršku poginulome Srbinu sa Kosova Oliveru Ivanović, a usput  Busić u šumi kod Starog sela, općina Topusko,  kraj riječice Glinice na granici sa BIH  ima kamp za obuku, čovjek provodi obuku na gerilski način -tvrdi zabrinuti građanin. I nad četničkom omladinom radi obuku…Kako doznajemo naše službe dobile su snimke obuke, njegovih snimaka, ali ništa nije učinjeno. Policija Vrginmost nije se previše istakla niti u ovom slučaju.

Busić je poznat kao švercer. Silovatelj maloljetnice i obožavani član Biroa krajine, terorističke organizacije iz Beograda. Poznat je i po napadu na lokalnu policajku u općini Gvozd. Pretukao je ženu, ljubavnicu i prijeti lokalnom stanovništvu u svome mjestu, tvrdi HOP.

HOP

>>> HANDŽEKOVIĆ SE PRED SMRT POKAJAO: Kada je saznao da umire zavapio: “Tek sad uviđam kakav sam život proveo!”

Komentari

Komentari