Petak, prosinac 6, 2019

KAKVA PROVOKACIJA BIJESNE MOSKVE: Pogledajte kako su nepozvani Rusi upali na vježbu NATO-a; ‘Mogao je izbiti Treći svjetski rat’

Iako je NATO pozvao Rusiju da nadgleda vojne vježbe, Rusija je bijesno odbila, ali je zato najavila svoje vojne vježbe u istom terminu.

Tijekom NATO-ovih vojnih vježbi, ruski vojni zrakoplov Tu-142 uletio je u zračni prostor ispod kojeg su se vježbe odvijale i iznenadio je američki ratni razarač USS Mount Whitney kao i marince na palubi broda koji su u tom trenutku bili okupljeni kako bi se slikali za grupnu fotografiju, piše Russia Today.

Jedinstvena prilika

“To je bio izviđački avion za pomorsku patrolu”, izjavio je jedan od marinaca, piše Military.com. Ovo je bila jedinstvena prilika da američki vojnici vide avion koji NATO zove ‘Medvjed-F’.

Rusko Ministarstvo obrane potvrdilo je da su dva aviona Tu-142 izvela prethodno planirani let u neutralnim vodama norveškom mora. Proveli su 12 sati u zraku i uspješno su se vratili u rusku vojnu bazu.

Preleti su izvedeni u sklopu ruskih vojnih vježbi tijekom kojih će ruska mornarica testirati vojne projektile zapadno od norveških otočnih gradova Kristiansund, Molde i Alesund.

Zapadni tabloidi, među kojima je i Sun, naveli su da je ruski avion “riskirao sveopći rat sa NATO-om, ako ne i Treći svjetski rat”.

Vježba u njihovom dvorištu

Najveće vojne vježbe NATO-a Trident Juncture 18 održavaju se od 25. listopada od 7. studenog u Norveškoj uz primjenu hipotetskog scenarija ponovnog uspostavljanja suvreniteta nakon napada ‘fiktivnog agresora’. Iako je NATO pozvao Rusiju da nadgleda vojne vježbe, Rusija je bijesno odbila, piše Al Jazeera. 

NATO-ova vojna vježba uključuje sudjelovanje 50 tisuća vojnika, 10 tisuća bojnih vozila, 65 vojnih brodova i 250 zrakoplova.

Hrvatsko sudjelovanje

U njima sudjeluje i Hrvatska. Naime, zapovjednik Združene logističke potporne skupine (Joint Logistics Support Group – JLSG) visoki je časnik Hrvatske vojske, brigadni general HKoV-a Darko Pintarić.

“Na vježbi sudjeluje ukupno 30 pripadnika Oružanih snaga RH koji predano, odgovorno i uspješno provode postavljene zadaće u vježbi Trident Juncture 18, dostojno predstavljajući Hrvatsku vojsku i Republiku Hrvatsku” rekao je general Pintarić o angažmanu pripadnika Hrvatske vojske u ovoj vježbi, piše MORH. 


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> BELJAK OTKRIO: Je li ovo kandidat ljevice za predsjedničke izbore?

>>> Dalija Orešković napala predsjednicu jer ne ide u Marakeš i optužila je: “Ona boji državu u crno

>>> Bošnjačke stranke pripremaju formiranje vlasti u FBiH bez predstavnika Hrvata

Komentari

Komentari