Srijeda, 15 srpnja, 2020

KAKVA BAHATOST: HDZovci likuju što su se riješili Penave

Iako se mislilo da će odlazak Ivana Penave iz vukovarskog HDZ-a utjecati na tu stranku, izgleda da od toga nema ništa. Naime, ovih je dana u Vukovaru održan sastanak Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a Vukovar na kojem je nazočilo 200-tinjak građana, a prema riječima prisutnih to je bila prilika da Penava i drugi koji su napustili stranku vide da HDZ i dalje živi i postoji u Vukovaru, u kojem i dalje uspješno okuplja veliki broj građana.

”Na ovom sastanku svjedočili smo nečemu što se u Vukovaru nije vidjelo od 1998. godine. Nakon 22 godine na jednom mjestu su sve frakcije HDZ-a i to ujedinjene. Ovdje su utemeljitelji, osnivači, ljudi koji su isključeni, živi heroji i drugi. Svi oni se sada vraćaju nakon što su bili isključeni iz rada stranke. Ovo je dokaz da HDZ u Vukovaru postoji i vjerujem kako ćemo ubrzo imati više članova nego što je vukovarski HDZ imao prije istupanja dijela članstva”, izjavio je HDZ-ov povjerenik za Vukovar Nikola Mažar, naglašavajući da vukovarskom stranačkom organizacijom opet vladaju sinergija, zajedništvo i jedinstvo kakvoga nije bilo posljednjih 20 godina.

Prema njegovim riječima, odlaskom Penave i članova Gradskog odbora, iz stranke je istupilo manje od deset posto članova, točnije njih oko sto. Međutim, gubitak nije bolan, jer se u stranku istovremeno prijavilo oko sto novih potencijalnih članova.

‘Žao mi je što nisu iskorištene sve statutarne mogućnosti koje HDZ ima. Međutim, ovo je njihova volja i mi to poštujemo. Vjerujemo kako će građani vrlo brzo uvidjeti tko je taj tko nudi razvoj, mir, stabilnost i zajedništvo”, komentirao je Mažar kojemu su društvo pravili Marijana Balić i Zvonko Milas te bivši gradonačelnici Vladimir Štengl i Zdenka Buljan.

Osim toga, druženju je nazočila i ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac koja je također komentirala istup vukovarskog gradonačelnika.

‘Žao mi je što su Ivan Penava i ostali izašli iz HDZ-a jer smo ga uvažavali. Na prosvjedu u listopadu 2018. godine svi smo bili uz njega. Međutim, ovakvo naprasno izlaženje iz HDZ-a, mjesec i pol prije izbora po meni je neoprostivo. Ako su sa bilo čim bili nezadovoljni mogli su to učiniti puno ranije, a ne pred izbore. Sve ovo moglo se preduhitriti i iz Vukovara i iz Zagreba ali nije”, zaključila je Bosanac.

Autor: Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> JE LI MOGUĆE SMIJENITI PREDSJEDNIKA? EVO ŠTO KAŽE USTAV!
>>> ‘Pljunuo na hrvatski grb i dres’, a sada je otkrio kako je odbio igrati za Hrvatsku
>>> POTEZ OČAJNIKA? Krstičević odbio Plenkovića, evo tko ide na HDZovu listu
>>> PA ZAR JOŠ UVIJEK NIJE KRAJ!? Uveli novu mjeru – Želite preko RH granice? Sad postoji još jedan uvjet…
>>> Jakov Sedlar: Šerbedžija i Pupovac dijele milijune, a Obuljen odbija financirati film o djeci ubijenoj u Domovinskom ratu
Komentari

Komentari