Srijeda, 12 kolovoza, 2020

KAJKIĆ ŠOKIRAO NOVINARE: ‘Vukovarska žrtva je sa svojim silovateljem poslije bila u vezi’

Današnja konferencija koju je za novinare sazvao bivši istražitelj ratnih zločina na Ovčari Nikola Kajkić, održana je kako bi se čula druga strana priče o optužnici koju je protiv Kajkića podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici.

Kajkić sve negira…

Njega se, naime, tereti da je zajedno s 59-godišnjom službenicom lažirao službenu zabilješku o navodnom silovanju jedne građanke ratne 1991. godine. Kajkić je danas negirao sve optužbe, a ono što je izjavio iznenadilo je sve koji su nazočili ovoj konferenciji:

“Žrtva je prvo govorila da se nešto dogodilo, a kasnije se predomislila i rekla da nije bilo prisile. DORH je rekao da ako nema žrtve, nema niti djela. Nesporno je da se to dogodilo, no žrtva je promijenila iskaz. Poslije smo saznali da je razlog mijenjanja iskaza bio taj što su bili u ljubavnoj vezi”, kazao je i dodao kako se žrtva liječi od šizofrenije.

Također, tvrdi kako je mogući počinitelj bio na poligrafu kojeg nije prošao:

“Rekao je da ne želi sramotu i ići u zatvor te pitao mogu li se dogovoriti, rekao je da zna tko je premještao grobnice na Ovčari. Tvrdio je da će se ubiti u zatvoru ako ga optuže za silovanje. Desetak dana nakon toga žena je rekla da nije bila riječ o nasilnom činu“.

“Iskoristili su bolesnu ženu kako bi smjestili Kajkiću i meni”

Sve je potvrdila i Jasna Buhač Starc, koja je vodila zapisnik tijekom ispitivanja žene. Ona je ustvrdila kako ni u čemu nisu pogriješili:

“Gospođa je promijenila iskaz, a bolesnu ženu iskoristili su da bi Kajkiću i meni kao kolateralnoj žrtvi to napravili. Radila sam u Državnom odvjetništvu i znam rad i postupak. Kad je počeo postupak u Koprivnici, Državno odvjetništvo i odvjetnica nisu radili odgovorno, samostalno i neovisno“, rekla je novinarima.

Autor: S.V. / Dnevno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Oduzimat će vam aute, prijavljivati vas Centru za socijalnu skrb: Ako ste vozač ovo morate znati
>>> OTPUŠTENE SVE KOČNICE, NEMA VIŠE DIPLOMACIJE: Vučić poručio kosovskim vlastima: A sada sikter, bando iz Prištine!
>>> UMRLA NAJLJEPŠA TINEJDŽERICA SVIJETA! Svijet šokirano gleda njezinu posljednju fotografiju
>>> NEVJEROJATNO, HBK PROSVJEDUJE: Zabranjene sve misa na Bleiburškom polju
Komentari

Komentari