Četvrtak, 26 studenoga, 2020

Josipović: “najbolje vrijednosti i antifašizma i Domovinskog rata će biti dio Milanovićeve politike ali i supstrata hrvatske političke scene”

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak kako od Zorana Milanovića očekuje da državu vodi proeuropski, pomogne društvu da završi ratove i postane mirnodopsko civilno društvo kao i da najbolje vrijednosti antifašizma i Domovinskog rata budu dio njegove i supstrata hrvatske politike.

“Provukao je i frazu kako su ratovi gotovi i to smatram vrlo važnim. Naslućujem da Milanović ima ambiciju pomoći društvu da završi Drugi svjetski rat pa i Domovinski te da postane mirnodopsko civilno društvo pri čemu će one najbolje vrijednosti i antifašizma i Domovinskog rata biti dio njegove politike ali i supstrata hrvatske političke scene”, rekao je Josipović komentirajući predsjednikov inauguracijski govor, ne objašnjavajući pritom kako misli pomiriti antifašiste i Domovinski rat, u kojem se Hrvatska borila protiv JNA, petokrake, i Miloševićevih socijalista i “antifašista”.

Inauguraciju je ocijenio decentnom, ugodnom i dostojanstvenom. “Ovo je apsolutno bilo decentno, ugodno lijepo i dostojanstveno. Druga je stvar što sam ja mislio da je zbog političke poruke, možda, staro mjesto primjerenije, no to nije jako važna primjedba”, kazao je i dodao da je sve dobro prošlo. nada se, rekao je, da će predsjednik ostvariti sve što je kazao u svom odličnom govoru.

Iz predsjednikova govora Josipović je istaknuo tri važna područja, pravosuđe, znanost i obrazovanje te socijalnu komponentu društva.

“Zanimljivo, ta pitanja tek rubno ulaze u neposrednu nadležnost predsjednika ali mi je drago da ih je istaknuo. To znači da će funkciju predsjednika shvatiti u ispravnom, širem smislu od pukih formalnih ovlasti”, kazao je Josipović.

Rekao je i da očekuje ostvarenje politike koju je predsjednik i najavio svojim govorom te da se zalaže ne samo za uredno obavljanje formalnih dužnosti i odluka nego i da moderira hrvatsko društvo u skladu s europskim vrijednostima.

Zoran Milanović svečano je pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem prisegnuo za 5. predsjednika Republike Hrvatske, obvezavši se na vjernost Ustavu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SRAMOTNO: Sudac Ustavnog suda držao je RUKE NA STRAŽNJICI za vrijeme intoniranja himne! Evo o kom se radi!
>>> DUJMOVIĆ KOMENTIRAO JOSIPU LISAC Socijalistički skromna…
>>> Vučić pompozno dočekao Putinovog nasljednika: “Postat ćemo najveća vojna sila u regiji”
>>> Rijeka: “Gradonačelniče, imat ćete mirnodopsku Oluju ako ne prestanete dijeliti komunistički manifest i postavljati petokrake”
Komentari

Komentari