Srijeda, 1 travnja, 2020

Jose Mourinho shvatio da neće moći ‘rušiti’ Niku Kovača: ‘Ne zanima me više mjesto trenera Bayerna’

Nakon što je bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, s Bayernom u najvećem njemačkom derbiju deklasirao Borussiju Dortmund te tako napokon preuzeo vrh ljestvice njemačke lige javio se i bivši trener Reala, Intera, Manchester Uniteda…, Jose Mourinho, koji se navodno dugo nudio upravo Bayernu te bio glavni pretendent na Kovačevo radno mjesto.

Nakon najveće pobjede u povijesti i 5:0 protiv Dortmunda Kovač je došao na svoje te poručio novinarima:

“Nogometna igra i taktika te detalji koji su odlučili neku utakmicu nije ono što vas zanima. Samo vas zanima pobjeda ili poraz i to je nešto što me jako živcira, a vjerujte, još neki kolege misle kao ja. Eto, morao sam vam ovo reći iako ja nisam moralna vertikala…”

Niko Kovač je na kraju pred okupljenim predstavnicima medija poentirao:

“Znate što… Kada pobjeđujemo, vi nikada ne pišete i ne govorite kako je to zasluga trenera, ali kada gubimo, onda sam ja jedini krivac.”

Utišavši kritike u Münchenu Kovač je pohvatao sve popucale niti Bayerna, učvrstio svoju poziciju na klupi najvećeg njemačkog kluba, shvatio je to i portugalski trener, već spomenuti Mourinho, koji je napokon poručio kako ga ‘‘ne zanima više mjesto trenera Bayerna.”

”Nadam se da će Niko zadržati svoj posao”, rekao je Mou te je u razgovoru za Bildzaključio: ‘‘Bayern je gigant, ali uvjeravam vas da sam iskren. Stvarno ne želim da Kovač izgubi posao jer je naporno radio da dostigne ovu razinu.”

Ne tako davno Jose Mourinho je razmišljao posve drugačije…

”Nikad nisam trenirao u Njemačkoj, zašto ne bih otišao tamo? Volio bih pokušati osvojiti treću Ligu prvaka i osvojiti prvenstvo u petoj različitoj državi”, kazao je portugalski trener, koji je očito, kao i Ronaldo, kolekcionar trofeja, nerijetko voli sam sebe isticati u prvi plan, no, to je već druga tema.  U ovom trenutku, barem dok traje sezona, Mourinho je daleko od Bayernove klupe.

”Bundesliga je uzbudljivo natjecanje. Momčadi u sredini ljestvice konstantno napreduju, zbog toga je to jedno sjajno prvenstvo. Puni stadioni, odlična organizacija, dobre taktičke postavke kod mnogih momčadi. Mislim da je Bundesliga zanimljiva”, nedavno se ”nudio” njemačkom gigantu Portugalac.

Komentari

Komentari