Ponedjeljak, 30 studenoga, 2020

JOŠ JEDAN ZASTUPNIK HDZ-a OPTUŽEN U AFERI JANAF! Evo o kom se radi!

Desetak osoba našlo se na meti policije i USKOK-a koji su jutros na području Zagreba, Velike Gorice i Nove Gradiške zbog sumnji u gospodarski kriminal počeli s uhićenjem osumnjičenika i pretragama njihovih kuća, stanova, vozila i poslovnih prostora.  Na meti  istražitelja našla su se i dvojica gradonačelnika i saborskih zastupnika HDZ-a, odnosno SDP-a. Radi se o HDZ-ovu gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću i SDP-ovu gradonačelniku Nove Gradiške Vinku Grgiću. Njih dvojica još nisu uhićena jer im se prije toga kao saborskim zastupnicama mora skinuti imunitet. O zahtjevu za skidanjem imuniteta odlučivat će saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo, piše Večernji list.

Nakon Dražena Barišića i Vinka Grgića, Saboru je poslijepodne došao još jedan zahtjev za ukidanjem zastupničkog imuniteta, a odnosi se na HDZ-ova zastupnika Darka Puljašića, inače gradonačelnika Požege. U MIP-u su za Večernji list potvrdili da je zahtjev od DORH-a stigao i da će se zbog toga proširiti dnevni red sjednice koja počinje u 17 sati. Za sada još nije poznato za što njega konkretno DORH sumnjiči.

Večernji list doznaje da se osim Grgića, Barišića i Kovačevića još sumnjiče: Krešo Petek, Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i  Ljubomir Perušić

U tijeku su uhićenja i provođenje dokaznih radnji pretraga kao rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene aktivnosti provode se u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su počinile više kaznenih djela protiv službene dužnosti i to trgovanja utjecajem, davanja mita za trgovanje utjecajem, poticanja na trgovanje utjecajem, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Nakon što osumnjičenici budu ispitani, USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju, odnosno o pokretanju istrage u predmetnom slučaju o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Komentari

Komentari