FaH

Jezivo otkriće na Markovom trgu: Pogledajte što je policija našla nakon napada…

Podijeli

Pronađeno je čak 30 čahura na Markovu trgu nakon oružanog napada Danijela Bezuka koji si je oduzeo život

Danijel Bezuk (22) u napadu na Markovu trgu ispraznio je cijeli spremnik kalašnjikova u koji stane 30 metaka, što je policija dokazala tijekom očevida pronašavši 30 porazbacanih čahura po trgu, javlja Večernji list.

To što su neke od pronađenih čahura bile dosta udaljene jedna od druge i što se rafalna paljba čula u dva-tri navrata znači da se Bezuk okretao uokolo, pa čak i napravio nekoliko koraka i uzeo barem jednu do dvije kratke pauze prije nego što je ponovno nastavio s paljbom.

Nakon što je Bezuk ispraznio cijeli spremnik, jedan od trojice policajaca, koji nije ozlijeđen, izvadio je pištolj i zapucao prema napadaču koji je počeo bježati.

Šaka ne funkcionira

Ranjenom policajcu je u pomoć pritrčala kolegica, policajka koja je u sklopu unutarnjeg osiguranja bila u zgradi Vlade. “Kolegica, inače naša sindikalna povjerenica, izletjela je van čim je čula pucnjavu i bila je cijelo vrijeme s Oskarom. Ubrzo je došla i trgovkinja, na čemu smo joj izuzetno zahvalni”, rekao je Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije MUP-a, čiji je Oskar član.

“Nismo sretni, pitanje je što će biti s njegovom šakom, ona ne funkcionira. Oskar je bratu kazao da se sve dogodilo u trenutku. Bio je svjestan da je netko na njega pucao, da je ranjen, ali nakon ranjavanja krenuo je prema uglu ulice potpuno nesvjesno. Drugi policajac koji je bio u onoj kućici ispred Sabora uzvratio je vatru, to se vidi i na videosnimci”, dodaje Kajkić, ističući da je Nacionalni sindikat policije izdvojio 7500 kuna jednokratne pomoći za Oskara, a financirat će sve troškove liječenja i rehabilitacije koji ne budu pokriveni preko HZZO-a.

Ostao mu je jedan metak

Nakon višesatne operacije ruke, ranjeni je policajac je dobro i oporavlja se u Vinogradskoj, gdje će ostati još tjedan dana. Međutim, u tijelu će mu ostati i jedan metak.

“Metak je duboko uz krvne žile zdjelice, a po principu ratne kirurgije, metak ili geler se vadi u slučajevima kad je to jednostavno, ali kada vađenjem prijeti opasnost zbog neposredne blizine dubokih krvnih žila, metak ostaje unutra”, objasnio je prof. Mario Zovak, v. d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice, kirurg i subspecijalist abdominalne kirurgije te kirurške onkologije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> Prijeti nam novi lockdown? Božinović potvrdio: ‘Ništa neće biti kao prije…’
>>> CIJELO SELO BRANI BEZUKA: Ponavljaju jednu rečenicu, neki i veličaju oružani napad na vladu
>>> Pitali ga zašto si napustio dobro plaćen posao u Njemačkoj? Rekao je ”što će mi sav novac, kad ne vidim svoju obitelj?”
>>> Stožer objavio: Ovih 9 skupina ne mora nositi maske, jeste li među njima?
Komentari

Najnovije