Srijeda, 19 veljače, 2020

JEZIVI DETALJI LIKVIDACIJE: U kući u kojoj je smaknut dio crnogorskog klana bio je i jedan Hrvat, nastavlja se brutalni rat

Crnogorci napadnuti u Njemačkoj navodno su pripadnici škaljarskog klana, a izrešetani su na spavanju u iznajmljenoj kući

U ponedjeljak, u ranim jutarnjim satima, u Berlinu je napadnuta skupina Crnogoraca. Muškarci koji su, izgleda, pripadnici škaljarskog klana izrešetani su automatskim puškama na spavanju u iznajmljenoj kući, a nagađa se da je riječ o nastavku rata s kavačkim klanom koji traje još od 2014. godine i do sada je rezultirao s više od 40 žrtava. Ubijeni su Darko Mijović i Nikola Jovanović zvani Debeli, a teško su ranjeni Miloš Vesković i Miloš Pavićević. Policija sumnja da su u kući također bili još i jedan Hrvat i crnogorski državljanin koji su uspjeli pobjeći.

I dok su Mijović i Jovanović likvidirani hicima u glavu, Vesković je teško ranjen nekako uspio izaći iz stana i doći do susjedne kuće. Iako je zvonio, nitko mu nije otvarao pa je ranjen i krvav ležao ispred vrata gotovo pet sati, prenose njemačke medije. Tek ga je ujutro pronašao stanar u besvjesnom stanju i alarmirao policiju. Vesković, koji je gotovo iskrvario, hitno je helikopterom prevezen u bolnicu gde ga čuva policija. Još uvijek je u kritičnom stanju.

Spor oko droge?

Zašto su navedeni bili u Njemačkoj, još uvijek nije poznato, kao što nije poznat niti točan motiv sukoba. Međutim, postoje indicije da je riječ o profesionalnoj likvidaciji u sporu kriminalnih bandi oko droge. Napadači su se dobro pripremili pomno prateći kretanja žrtvi. Upali su u kuću maskirani fantomkama i sve se događalo tako da nitko od susjeda nije čuo ispaljene hice.

U kući ubijenih Crnogoraca pronađena je plantaža marihuane, a ranjenog Srbina već dulje vrijeme traži njemačka kriminalistička policija zbog veza s organiziranim kriminalom. Kuća je također, vjeruje se, korištena i za skladištenje i distribuciju narkotika.

Optužen za otmicu i ubojstvo

Ubijeni Darko Mijović poznat je po slučaju otmice Nemanje Medina, Petrovčanina čije tijelo nikada nije pronađeno i za kojeg se pretpostavlja da je ubijen. Mijović je uhićen u kolovozu 2016. godine te optužen za otmicu i ubojstvo s bliskim prijateljem Vladimirom Ulamom. Osim njih, priveden je i Bogdan Milić te još dvojica muškaraca.

Sumnjalo se da su optuženi ubili Nemanju Medina i potom zapalili njegov automobil. Svi su odbili poligrafsko testiranje. Dok je boravio u zatvoru u Spužu, Mijović je navodno sklapao nove veze s pripadnicima šaljarskog klana. Međutim, potkraj ožujka 2019. godine, Ulama i Mijović oslobođeni su otužbi.

Brat ubojice Blaža Đurovića

Teško ranjeni Miloš Vesković također je poznat otprije jer je brat Darka Veskovića Prike, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu zbog ubojstva Blaža Đurovića 10. ožujka 2018. godine u Voždovcu. Đurović je, naime, navodno bio blizak kavačkom klanu. “Vesković navodno slovi za osobu blisku Luki Bojoviću i Filipu Koraću, kao i škaljarskom klanu. Inače, srpski istražitelji vjeruju da je Đurovićevo ubojstvo naručio upravo Korać”, rekao je izvor crnogorskih medija te dodao da je Prika na suđenju negirao umiješanost u zločin.

Žrtve pucnjave u Njemačkoj navodno su pripadnici ogranka klana kojemu je na čelu Alan Kožar za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica. Kožar je blizak Luki Bojoviću i smatra se da je organizirao ubojstvo Slobodana Šaranovića, s kojim je započeo sukob između zaraćenih grupa. Nagađalo se da je Kožar viđen na Kosovu, u vili obitelji Keljmendi, gdje su se i ranije krili mnogobrojni srpski i crnogorski policajci


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Pojavile su vam se male crvene točkice na koži? Evo što su..
>>> Bruno Marić podnio ostavku, nećete vjerovati zašto
>>> Ovo su znakovi da je mobitel hakiran
>>> Mladi drski rival brutalno ismijao Đokovića: Ljubitelji tenisa u šoku, srpski tenisač će poludjeti
Komentari

Komentari