Hrvat koji je preselio u Njemačku napravio usporedbu cijena proizvoda u Njemačkoj i Hrvatskoj

Ivan Lovrić, medicinski tehničar koji se 2014. godine preselio u njemački grad Allensbach, u novom videu na YouTubeu napravio je sa usporedbu cijena proizvoda u Njemačkoj i Hrvatskoj te došao do zaključka da su u Njemačkoj proizvodi još uvijek “minimalno jeftiniji” nego u Hrvatskoj.

Naime, njega je zanimalo koliko je istinita tvrdnja da je sve u Njemačkoj jeftinije i povoljnije nego u Hrvatskoj. Stoga je kupio svakodnevne namirnice poput mlijeka, kruha vode, jaja, špageta, sira, pasirane rajčice, Coca-Cole itd., pazeći pritom da proizvodi budu od istog proizvođača kao u Hrvatskoj te da je riječ o njemačkoj trgovini koja postoji i u Hrvatskoj, kako bi mogao napraviti ispravnu usporedbu.

Primjerice, za kruh ciabattu u Hrvatskoj je potrebno izdvojiti 5 kuna i 99 lipa, a u Njemačkoj 69 centi, tj. 5 kuna i 13 lipa, za tost treba u Hrvatskoj izdvojiti 6,99 kune, a u Njemačkoj 69 centi, što je također 5,13 kuna. Vrećicu smrznutog pomfrija u Hrvatskoj su platili 9,99 kuna, a u Njemačkoj 1,19 eura, što je 8,85 lipa, dok su mlijeku u Hrvatskoj platili 4,99 lipa, a u Njemačkoj 62 centa, što je 4,61 kunu, prenosi danas.hr

Jeftinije nego u Hrvatskoj

Ukupno gledajući, dok je Ivan za proizvode u Njemačkoj potrošio 131,54 kune, njegova supruga u Hrvatskoj za iste te proizvode potrošila je 150,03 kuna.

“Proizvodi koje smo ja i supruga kupili jeftiniji su u Njemačkoj nego u Hrvatskoj. S obzirom na to da su u Hrvatskoj još uvijek plaće dosta manje nego u Njemačkoj, možete sami zaključiti da je to još uvijek dosta velika razlika”, zaključuje Lovrić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MIJENJA SE TEKST HRVATSKE HIMNE? Saboru upućen prijedlog izmjene zakona o himni
>>> Novi skandal u momčadi Nike Kovača; Bayernove čelnike čeka hitan sastanak
>>> Osječka Hitna zatrpana pozivima građana koji na ulicama pronalaze osobe bez svijesti. Evo o kakvoj pošasti je riječ
>>> Pelješki most će biti gotov prije pristupnih cesta? Ako ceste ne budu gotove, Hrvatska će morati vratiti novac EU!
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!