Subota, 8 kolovoza, 2020

Jeste li znali da je Haški sud TAJIO da Carla del Ponte ima obitelj u Bosni i Hercegovini?

Haška tužiteljica Carla Del Ponte, u Hrvatskoj najpoznatija po gotovo opsesivnom lovu na generala Antu Gotovinu ima obitelj u Bosni i Hercegovini.

Carlin bliski rođak, Claudio del Ponte oženio je je Jajčanku Senadu koja je 1992. pobjegla u Švicarsku zbog ratnih razaranja. Senada i Claudio u braku su dobili djevojčicu Ajlu koja je danas atletičarka i brani boje švicarske atletike. Ajla se ovih dana plasirala u finale Europskog prvenstva u atletici koje se održava u Berlinu.

Trčat će na sto metara.

Carlin rođak Claudio sjajno govori bosanski, a djevojčici Ajli i sinu Karimu Senada i Claudio dali su bosanska imena. Bosansko – švicarska obitelj Del Ponte  u vrijeme kada je Claudijeva rođakinja bila na čelu Tužilaštva u Hagu, morali su tajiti bilo kakvu povezanost s njom, otkriva Dnevni Avaz. Zabranjeno im je bilo pričato o njoj , čak i u kontekstu obiteljskih tema.

“Carla nas posjećuje jednom ili dva puta godišnje. Porodica Del Ponte jako voli Bosnu i Hercegovinu. Osjetila sam to kroz naš odnos od početka. Carla se prema nama oduvijek odnosila prijateljski, toplo i iskreno”, ispričala je za Avaz Senada Del Ponte, koja u Švicarskoj ima privatnu ordinaciju, a prije deset je godina sudjelovala u formiranju Svjetskog društva Jajčana.

Autor:MiMi/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> N. KALINIĆ KONAČNO PROGOVORIO: Ipak krivi Zlatka Dalića za izbacivanje iz reprezentacije!?

>>> Krenuo u Hrvatsku, pa morao platiti kaznu od gotovo 7.000 eura

>>> UŽASNA SPOZNAJA: Neki od zarobljenih hrvatskih logoraša još žive u Srbiji gdje rade kao robovi?!

Komentari

Komentari