Četvrtak, 24 rujna, 2020

“Jeste li vi ozbiljni novinari ili radio Mileva”: Kolindi se nije dopalo pitanje o nošenju kolača Bandiću u zatvor

Kolinda Grabar Kitarović u Dubrovnik, na proslavu Dana dubrovačkih branitelja, došla je, kako je rekla, kao predsjednica i vrhovna zapovjednica vojske.

Na novinarski upit o njezinoj izjavi da bi Milanu Bandiću, završi li u zatvoru, nosila kolače odgovorila je: ‘Jeste li vi ozbiljni novinari ili Radio Mileva?.

‘Rekla sam da je svaka osoba u državi nevina dok mu se ne dokaže krivnja pravomoćnim postupkom i da ću se boriti ne samo za Bandića nego za sve građane dok im se ne dokaže krivnja’, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, javlja N1.

Na pitanje o ćiriličnim plakatima SNV-a predsjednica je rekla da bi se ‘SNV trebao duboko pokloniti hrvatskim braniteljima’ koji su oslobodili Hrvatsku te omogući demokraciju da svatko ima pravo reći što hoće, ima slobodu mišljenja i govora.

‘Sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj se dobro razumijemo, čast iznimkama’, kazala je predsjednica, aludirajući očito na Milorada Pupovca.

Komentiravši izjavu Ivana Vrdoljaka (HNS) kako bi trebala ‘kolače odnijeti u škole i upoznati se s reformama’ odgovorila je kako je obišla dosad puno škola te pokrenula projekt “Hrvatska čita”.

“Mandat ministra ne počinje početkom službene reforme, već svatko u svom resoru treba raditi svoj posao najbolje što može. Ako su PISA rezultati sve lošiji, znači da nešto ne valja s hrvatskim kurikulom. Nešto treba hitno poduzeti”, istaknula je predsjednica.

Dodala je kako je bitno da reforma ide dalje te ne ovisi o ministrici ili ministru, nego o puno ljudi.

“Moramo se u reformi obrazovanja prestati dijeliti ideološki i stvarati mlade ljude 21. stoljeća. Za konkretne odgovore treba pitati profesore kako ide reforma, a roditelje koliko vremena trebaju provoditi s djecom da bi svladali školski program pun činjenica, a premalo konkretnih vještina za 21. stoljeće, a kamoli roditelje koji si ne mogu priuštiti instrukcije. Dokazano je da u Republici Hrvatskoj zaostaju djeca slabijeg imovinskog statusa”, upozorila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar Kitarović je istaknula kako se od tog trenutka počelo mijenjati ne samo bojno polje, nego i pogled svijeta na Hrvatsku i sve što su branitelji Dubrovnika, Vukovara i ostalih gradova omogućili.

Komentari

Komentari