Petak, prosinac 13, 2019

JESTE LI PRIMIJETILI OVO? Čini se da Plenković broji zadnje dane na čelu HDZa

Hod za život, koji se proteklog vikenda odvio na ulicama velikih hrvatskih gradova, otkrio je kako stvari stoje u vladajućem HDZ-u. Naime, splitske podupiratelje ove inicijative podržao je i gradonačelnik Andro Krstulović.

Čin je to prepun simbolike, jer Krstulović je jedan od ljudi koji su iznimno bliski premijeru Andreju Plenkoviću, čelnom čovjeku vladajuće stranke. Štoviše, Krstulović je po Plenkovića bitan i stoga što je od jedan od rijetkih njemu lojalnih HDZ-ovaca na terenu, gdje je premijer izrazito slab. Krstulović je, sudjelujući u maršu za život, pokazao kako podupire ideje Željke Markić te da po svemu sudeći nije zagovornik abortusa, dok s druge strane premijer osobno nije u lakoj poziciji.

Naime, briselski dečko sve i da osobno ima bilo što protiv abortusa u ovome času istome se ne može, niti smije usprotiviti, a o zabranama abortusa od strane njegove Vlade bespredmetno je govoriti . Uostalom, na kojoj je strani ideološke pozornice premijer je pokazao onoga trena kada je najavio ratifikaciju Istanbulske konvencije iz čega se, kao uostalom i iz brojnih njegovih ranijih poteza, jasno dalo iščitati kako Plenković HDZ gura na politički centar mičući ga s desnice u koju ga je odveo Karamarko.

No, to mu neće proći tek tako, a da je tome tako te da su sukobi u njegovoj stranci koja iščekuje interne izbore na vrhuncu, dokazuje upravo Opara, koji se oteo iz premijerova krila te odlučio zagovarati i voditi svoju politiku. Znakovito je kako se na splitskom prosvjedu pojavio i Plenkovićev najveći kritičar tijekom Istanbulske konvencije Davor Ivo Stier, koji ujedno slovi i kao jedan od njegovih potencijalnih zamjenika na čelu stranke.

Da HDZ-ovci teško balansiraju s ideologijama pokazala je Istanbulska konvencija, koja je s mailovima načela premijera. Priča se očigledno nastavlja u ideološkom smjeru, te je to pokazatelj da Plenković broji posljednje dane na vrhu stranke.

Autor: Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Ovo trebate učiniti kako bi odjavili HRT-ovu pretplatu i oslobodili se njihovih inkasatora

>>> PISALI STE NA FACEBOOKU PROTIV SRBA? Pupovac je sve vaše komentare popisao a posebno one sa ZDS

>>> POČELO JE? U Francuskoj grupa maskiranih muškaraca s kalašnjikovima počela pucati

>>> (VIDEO) Nevjerojatna odanost: Njemački ovčar svojom reakcijom rasplakao 2 milijuna ljudi

Komentari

Komentari