Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

JESTE LI KUPILI OVU RIŽU? Ako jeste, odmah je se riješite. Utvrđena je prisutnost opasne razine pesticida

Proizvod nije u skladu s Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla

Zbog pesticida s tržišta se povlači “Golden Sun” riža u vrećici koja se prodavala u Lidl trgovinama, objavila je u srijedu Hrvatska agencija za hranu.

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je u “Golden Sun” parboiled riži u vrećici 4x125g (500 g, lot broja 18/06/0514, upotrijebiti do 31.12.2019.) utvrđena prisutnost pesticida Tricyclazola.

Dostupna u Lidlu

Zemlja podrijetla je Tajland, distributer proizvoda je ROL-RYZ Sp.z o.o. iz Poljske, a na hrvatsko tržište ga je stavio Lidl Hrvatska d.o.o. k.d.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenoj stranici subjekta Lidl Hrvatska, https://www.lidl.hr/hr/Obavijest-kupcima-7189.htm. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> KAKAV KRAH: Propalo ”Mesićevo poslovno carstvo”

>>> VAKULA IZDAO UPOZORENJE: ‘Obavite sve u četvrtak i petak, ono što nas čeka ovaj vikend moglo bi ući u povijest’

>>> Iskustvo kanadske Hrvatice: “Poništili su nam dokumente, nismo mogli prenijeti auto na sebe, dignuti novac iz banke, glasovati…”

Komentari

Komentari