snimka zaslona

‘Jesi li pucao na Sarajevo?‘: Vučić u Sarajevu odgovarao na osjetljiva pitanja u TV intervjuu

Podijeli

Tijekom boravka u Sarajevu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, kojima je uručio donirana cjepiva, a nakon toga dao je kratki intervju za bosanskohercegovačku televiziju Face TV.

Ovo je zapravo “uvodni intervju”, najavni, kako je objasnio Vučić i javno, u kameru, najavio kako će do 15. travnja dati “veliki intervju” uživo, o svim našim “jadima”, prenosi Face TV.

– Ako do 15. travnja ne dam veliki intervju uživo za FACE, imate me pravo svaki dan, nakon tog dana, nazivati lažovom! No, morate doći u Beograd prije intervjua da Vam pokažem nešto i da to snimite – rekao je predsjednik Srbije u kratkom razgovoru s poznatim BiH novinarom Senadom Hadžifejzovićem.

Hadžifejzović je između ostalog pitao Vučića hoće li se pola države Bosne i Hercegovine, entitet Republika Srpska, otcijepiti i priključiti Srbiji?

– Ne tjerajte me da govorim što stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i predstavnicima i Hrvata i Bošnjaka, a zna i Mile šta sve mislim, odgovorio je.

Na pitanje ruši li Dodik Vučića, ili Vučić može preko noći pustiti Dodika “niz rijeku”, odgovorio je:

– Nikada neću da vraćam naše odnose na ono što je bilo u vreme Miloševića i Karadžića.

Između ostalog, Senad Hadžifejzović je Vučića pitao i da li je pucao na Sarajevo. Kako je to izgledao i što je Vučić odgovorio najbolje je pogledati u video snimci razgovora.

Sva tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine čekala su kraj intervjua u salonu, a onda je ušao predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na Dodikovo dobacivanje, voditelj Hadžifejzović se našalio: ‘Milorade, mi smo se dogovorili – smijenjen si!’.

Komentari

Najnovije