Nedjelja, 31 svibnja, 2020

JEDAN OD ZAPOSLENIKA TVORNICE U KNINU OPISAO ŠTO SE DOGODILO ‘Probali su reanimirati radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme…’

Dvojica radnika tvornice DIV umrla su u ponedjeljak u kninskoj bolnici nakon što su teško ozlijeđeni u tvornici, doznaje se u šibenskoj policiji, koja obavlja očevid na mjestu nesreće.

Prema onome što je dosad utvrdila policija, riječ je o 34-godišnjaku i 20-godišnjaku, radnicima te tvrtke.

Nešto poslije 11 sati zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika, koji su tijekom pružanja medicinske pomoći u bolnici u Kninu umrli nešto prije podneva, izvijestili su iz policije.

Lokalni kninski portal Huknet objavio je izjavu zaposlenika DIV-a koji je želio ostati anoniman. On im je opisao da se nesreća dogodila u bazenu u pogonu galvanizacije.

– Nesreća se dogodila prilikom čišćenja tog bazena u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak. Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku. U tom času je i on doživio strujni udar.

Zatim su električari isključili struju u cijelom pogonu i pozvana je hitna pomoć. Na samom mjestu događaja probalo se reanimirati unesrećene radnike, ali navodno nije bilo potrebne opreme za to. Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu. Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milijun puta dogodila – kazao je zaposlenik DIV-a.

Dogradonačelnik Knina Marijo Čačić najavio je da će grad proglasiti dan žalosti zbog ove tragedije.

Komentari

Komentari