Utorak, 25 veljače, 2020

Je li pronađen nestali hrvatski kapetan? Svi brodovi promijenili rutu i idu prema jednoj točki na Atlantiku!

U Facebook grupi pod nazivom ‘Bourbon Rhode Rescue’ jedna je članica grupe objavila da su tri broda na Atlantiku naprasno promijenila smjer te da sva tri sada idu punom brzinom u istom smjeru, vjerojatno prema nečemu što su vidjeli na satelitskim snimkama. Te su informacije navodno stigle iz ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova. Mnogi se nadaju da se radi upravo o akciji spašavanja hrvatskog pomorca Dina Miškića i šest Ukrajinaca sa splava za spašavanje nakon potonuća broda Bourbon Rhode, piše Jutarnji list.

Promjena kursa kojim su plovili ti brodovi vidljiva je i na stranici Marine Traffic koja prati kretanje brodova.

Portal morski.hr doznaje da bi se uskoro trebao držati sastanak hrvatskih diplomatskih predstavnika u Francuskoj s tamošnjom diplomacijom. Tema sastanka je još uvijek nepoznata.

Šibenski krizni stožer javlja da se intenzivirala potraga za Dinom Miškićem i njegovom posadom.

‘Potraga za našem prijateljem Dinom i njegovom posadom se nastavila! Francuski i američki avioni su u zraku… Brodovi ih intenzivno traže…Daj Bože da ih nađu i onda ćemo novce preusmjeriti obiteljima nastradalih pomorca’, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Sebastian Latocha, prijatelj obitelji Miškić, uz nadu da će se ova agonija što prije završiti i da će se njegov prijatelj i ostatak ekipe konačno vratiti svojim kućama.

Podsjetimo, skupljeno je nešto manje od 45.000 eura u okviru kampanje prikupljanja novca za privatnu potragu kapetana Dina Miškića i još šestero nestalih pomoraca s Bourbon Rhodea.

Kampanju su pokrenuli Dinovi prijatelji i obitelj, frustrirani činjenicom da je službena potraga za nestalima tri dana bila obustavljena i ograničena na samo jedan brod Alp Striker, prenosi Slobodna Dalmacija.

Za nestalim kapetanom Dinom Miškićem i posadom broda trenutno tragaju supermoderni tegljač Alp Striker vrijedan čak 260 milijuna dolara, dok iz zraka sve nadgleda avion Američke obalne straže Lockheed HC-130H zvan Hercules, “težak” 12 milijuna dolara. Prema navodima nekih pomoraca, splavi za spašavanje u moru predviđene su da izdrže najmanje mjesec dana, kao i da bez oštećenja izdrže pad i s 20 metara visine.

Komentari

Komentari