foto FaH/ Denis CERIĆ

Je li ovo moguće?! Pogledajte što je HRT upravo na Banovini, ovo je nezamislivo

Podijeli

Kad je Hrvatska radio televizija na nezapamćen način dala otkaz svom izvršnom uredniku i predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Hrvoju Zovku, činilo se da je to vrhunac prisavskog terora nad vlastitim zaposlenicima i strukom.

Pa je izgledalo da je serija tužbi HRT-a protiv svojih novinara, ali i drugih medija koji su pisali, uglavnom o cenzuri u programu, novi vrhunac. Pa je vrh bio što je Zovko pravomoćno dobio radni spor i morali su ga vratiti na posao. Pa je sutkinja Općinskog suda u Zagrebu de facto ustvrdila da su Zovko i ostali imali pravo kad su govorili o ograničenoj slobodi izražavanja na javnoj televiziji.

‘Nagrada’ za dobiveni sudski spor

No, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i njegova ekipa, od strane vlasti blaženo abolirani za sve sramotne ludosti koje izvode – idu dalje.

Prvo je HRT, još 2018. godine, od svog dopisnika iz Siska inzistirao da toliko radi da je prekršeno njegovo pravo na dnevni odmor. Dopisnik Igor Ahmetović zbog toga je tužio kuću i nedavno dobio spor – HRT mora platiti kaznu od 39 tisuća kuna i sudske troškove.

Pa je Ahmetović, inače predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije, nakon potresa u kojem su mu oštećeni kuća i automobil, zatražio od HRT-a da mu se osigura prostor za rad.

Umjesto novinara – kontejner

Želja mu je, ispunjena, jedinog novinara kojeg Prisavlje ima na području pogođenom potresom za nagradu su – povukli u Zagreb. Umjesto lokalnog dopisnika, koji poznaje i ljude i kraj iz kojeg izvještava, HRT je danas, dan nakon što se doznalo za povlačenje dopisnika, u Glini otvorio pokretni studio iz kojeg će se novinarske ekipe koje dolaze u taj kraj moći javljati u program i ugošćavati sugovornike.

Dakle, umjesto dopisnika koji je za HRT radio novinarski, snimateljski i montažerski posao, javna radiotelevizijska kuća sad ima – kontejner.

U priopćenju s HRT-a stoji kako je Kazimir Bačić prigodom otvaranja privremenog TV-studija rekao kako će se, po potrebi, moći seliti i na druga mjesta po Baniji. Posljednja rečenica je namjerno mrvicu neprecizna. Bačić je, naravno, upotrijebio izraz Banovina.

JASMIN KLARIĆ/Telegram


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> NIŠTA NEĆE BITI NORMALNO NI U 2021.: Farmaceuti prevarili EU? Hrvatski profesor s Oxforda iznenađen
>>> PRAVA ISTINA! Od čega je točno umrila najmlađa žrtva korone
>>> VODEĆI HRVATSKI SUDAC JASAN : Uzvikivanje “Za dom spremni” ne može biti kazneno djelo
>>> Skupljate boce? Od 2021. uvedena novost koja će razveseliti mnoge…
Komentari

Najnovije