Prije točno godinu dana, koncem kolovoza 2017. SDP je potresao prebjeg njihovog Radenka Tomića pod skute gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Stranke rada i solidarnosti. Podsjetimo, za Tomićev prebjeg saznalo se na internetskim stranicama Gradske skupštine gdje se pojavila informacija da je Radenko Tomić, inače zaposlenik Vodoopskrbe u Holdingu, sada član Bandićeve stranke.

Tada se oglasio i šef SDP–a Davor Bernardić, ustvrdivši da je Radenko Tomić prešao u stranku Milana Bandića jer je, prema vlastitoj izjavi, bio prisiljen potpisati ugovor o radu s 3000 kuna manjom plaćom, s kojom ne bi mogao pokriti ni ratu kredita.

Sada, nakon punih godinu dana, u Partiji se događa slična situacija, ovaj put s Tamarom Čubretović u glavnoj ulozi. No, ne vezuju Tomića i Čubretović samo SDP i Bandić naime, oboje su zaposlenici Holdinga, koji je na Bandićevoj platnoj listi.

Naravno, nisu oni jedini. Cijela vojska zagrebačkih SDP – ovaca svoja radna mjesta duguje upravo Milanu Bandiću, svom nekadašnjem stranačkom kolegi.

Brojni zagrebački SDP – ovci zaposleni su u Gradskoj upravi ili Holdingu. Primjerice, Draženko Pandek umjesto kojega je Radenko Tomić ušao u Skupštinu, zaposlenik je Gradskog ureda za poljoprivredu, prenosi narod.hr

Tu su još Ljubica Hrgović, čiji je mandat u mirovanju, ali i Tihomir Barišić, vjenčani kum Davora Bernardića.

U Zagrebačkom holdingu zaposlen je i Ivan Kozolić, član predsjedništva, a ne smijemo izostaviti niti Sašu Molana, član predsjedništva GO SDP Zagreb i zaposlenik GČ Trešnjevka Jug.

SDP-ovca nepovezanog s Bandićem i gradskim novcem teško je naći

“Ograđujem se od politike koja nakon izbora raznim kontaktima, razlozima i motivima kupuje ljude, takva politika mi se iskreno gadi. U našoj zemlji institucije očito ne rade svoj posao jer Bandić kupi doslovno sve na što može imati utjecaj. Je li normalno da upravo zaposlenici Zagrebačkog holdinga odlaze u njegov Klub vijećnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini”, zavapio je danas predsjednik GO SDP-a Gordan Maras povodom Čubretovićkinog prebjega, ne upitavši pritom na koji način i zahvaljujući kojim referencijama su isti ti zaposlenici, do jučer SDP – ovci, a danas Bandićevci, osigurali svoja radna mjesta u gradskim tvrtkama.

“S obzirom na to da takvi ljudi odlaze Bandiću, to pokazuje da je SDP Grada Zagreba konačno postao prava opozicija Bandiću. Dok sam ja predsjednik zagrebačkog SDP-a, neće biti moguće da bilo tko tko je povezan s Bandićem bude u prilici da predstavlja SDP u Gradskoj skupštini”, dodao je Maras, iako podaci koje smo gore iznijeli sami od sebe nameću pomisao da članove partije nepovezane s Bandićem treba tražiti uz pomoć svijeće.

Kako bilo,na nedavno održanim unutarstranačkim izborima gradske organizacije SDP-a, na rukovodeća mjesta opet su postavljeni kadrovi izravno ovisni o gradskom novcu.

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!