Split, 5.07.2020. - Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice X. izborne jedinice Vili Beroš glasovao u Splitu. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

JE LI MOGUĆE? Doktori van sebe! Vlada donijela odluku koja ih je potpuno sablaznila…

Podijeli

Problem su i bolovanja. Ako se zaraze, moraju dokazivati da su se zarazili na poslu, inače neće dobiti punu plaću.

Vlada je odlučila kako će novčano stimulirati samo one radnike u zdravstvu koji rade s COVID-pozitivnim pacijentima. No, nisu svi zadovoljni. Sindikati kažu kako bi selektivna odluka Vlade mogla stvoriti nered u sustavu i nezadovoljstvo, jer svoj obol u borbi s koronom daju svi.

“Ta nagrada nije samo u novčanom dijelu nego i pokazuje koliko naše društvo vrednuje zdravstvene djelatnike koji daju, u ovom dijelu, ja bih rekao, možda je to patetično reći, ali nadljudske napore”, rekao je koordinator za Arenu, doktor iz KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić za Dnevnik Nove TV.

Većina bolnica nema posebne COVID odjele

Renata Čulinović Čaić iz Hrvatskog liječničkog sindikata poručuje:

“Ako ministar želi procjenjivati tko je više, a tko manje izložen virusu, onda tu odgovornost mora preuzeti na sebe. Većina bolnica nema posebne COVID odjele. Ja sam upravo sad došla iz operacijske sale gdje smo operirali pacijenta s upalom slijepog crijeva koji je COVID pozitivan. Sada, nakon što sam se presvukla, prozračila, otuširala, idem dalje zbrinjavati sve ostale”, poručuje.

Veliki problem su i bolovanja

Problem su i bolovanja. Ako se zaraze, moraju dokazivati da su se zarazili na poslu, inače neće dobiti punu plaću. “1500 liječnika registrirano je da je zaraženo, a 120 ljudi je dokazalo da je to profesionalno oboljenje. Proces dobivanja profesionalnog oboljenja je toliko kompliciran, toliko birokratski da je to gotovo nemoguće dokazati”, poručuje liječnik Boris Ujević iz HUBOL-a.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> BUJANEC tvrdi: “Optuženi za zločin na OVČARI pušteni su iz pritvora! SVE JE BIO IGROKAZ”
>>> SKANDALOZNO: “S upalom pluća čekaju na hladnoći, ne žele ih pustiti u dom zdravlja jer se boje korone!”
>>> ANTIFAŠISTI: “Tuđman i Šušak su proveli kulturocid, mi smo građani drugog reda, nama ne dolaze na obljetnice kao borcima Domovinskog rata”
>>> MESO IZ EPRUVETE STIŽE U TRGOVINE: Umjetno uzgojeno u laboratoriju! Nutricionistica: “Zgrožena sam”
>>> PUTOVNICAMA DOŠAO KRAJ?! Nove osobne iskaznice donose brojne mogućnosti
Komentari

Najnovije