Foto: HINA/ POOL/ Damir SENCAR

JAVILA SE JOSIPA LISAC: ‘Sad ću vam biti najiskrenija…’

Podijeli

Jedna od naših najvećih glazbenih diva Josipa Lisac danas je nastupila na inauguraciji Zorana Milanovića. Josipa je pred okupljenima na Pantovčaku uz klavirsku pratnju Zvjezdana Ružića izvela himnu ‘Lijepa naša domovino’. Njezina izvedba izazvala je podijeljene reakcije javnosti. I dok su neki hvalili njezinu neobičnu izvedbu, drugi su pak svoje nezadovoljstvo izrazili putem društvenih mreža.O svemu se nakon inauguracije oglasila i sama Josipa.

– Sada ću vam biti najiskrenija. Ovo je vrlo svečani trenutak. Čestitam predsjedniku Zoranu Milanoviću. Mene je bilo strah. Morala sam se rano ustati i to je za mene nešto strašno. Ja koja se dižem oko 11 sati, onda si možete misliti kako je meni bilo. I glas mora biti u top formi –  rekla je Josipa Lisac za 24 sata.

Komentirala je i negativne kritike dospjele na račun njezine izvedbe. – Nekima se neće svidjeti, no to je sloboda. Treba voljeti svoju zemlju, biti slobodan u njoj, treba stvarati u njoj. Voljeti sebe i sve oko sebe – kazala je Lisac.

Podsjetimo, nakon nastupa na inauguraciji brojni korisnici Twittera iznijeli su svoje mišljenje, a neki od njih nisu bili blagonakloni prema glazbenici i njezinom performansu.

– E Josipa, Josipa, to nije moja himna, napisala je jedna korisnica, dok je drugi dodao napisao kako je njena izvedba “precijenjeno pre*eravanje”. “Čini se da Milanović nije čuo unaprijed kako će Josipa Lisac izvoditi hrvatsku himnu. Ovo je bilo jezivo. Karikatura na himnu”, oštar je bio jedan korisnik Twittera. Dosta kritika na izvedbu uputili su i Večernjakovi čitatelji na našem Facebook profilu. “Dobro da nije digla ruke kao Mišo, pa da svi pivaju”, napisao je jedan korisnik Facebooka. – Kopija “naprednog” performansa iz Rijeke, samo drugo pakovanje, dodala je čitateljica.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SRAMOTNO: Sudac Ustavnog suda držao je RUKE NA STRAŽNJICI za vrijeme intoniranja himne! Evo o kom se radi!
>>> DUJMOVIĆ KOMENTIRAO JOSIPU LISAC Socijalistički skromna…
>>> Vučić pompozno dočekao Putinovog nasljednika: “Postat ćemo najveća vojna sila u regiji”
>>> Josipović: “najbolje vrijednosti i antifašizma i Domovinskog rata će biti dio Milanovićeve politike ali i supstrata hrvatske političke scene”
>>> Rijeka: “Gradonačelniče, imat ćete mirnodopsku Oluju ako ne prestanete dijeliti komunistički manifest i postavljati petokrake”
Komentari

Najnovije