Subota, prosinac 7, 2019

Jandroković: Pogriješili smo, ne želimo kontrolirati članove! 

Napravili smo propust. Angažirali smo profesionalnu tvrtku za koju smo mislili da radi po jednakom obrascu izjave za zaštitu privatnosti. Nismo dovoljno obratili pozornost na tekst koji je išao uz poziv članovima na ažuriranje podataka. Izjava je neprimjerena i bit će u potpunosti izmijenjena. Žao mi je što se to dogodilo, rekao nam je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Jutarnji list je objavio izjavu koju je HDZ poslao članovima. U njoj se svojim potpisom obvezuju da neće otkrivati nikakve informacije o stranci bez odobrenja stranke. Pa makar ih primio usmeno ili pisano i bez obzira je li informacija klasificirana kao povjerljiva. Čak se obvezuju i da neće pred sudom ili nekim drugim regulatornim tijelom otkriti informacije bez znanja stranke. To je u potpunoj suprotnosti sa zakonom o kaznenom postupku.

No i bez obzira na sud, pitali smo Jandrokovića je li ovo pokušaj kontroliranja i ušutkavanja članova kako ne bi s novinarima razgovarali i iznosili bilo kakve podatke u događajima u stranci.

– Nije. To bi u današnje vrijeme bilo i nemoguće i neprimjereno. Jučer smo vidjeli kakva je točno izjava. Nije bilo dovoljno koordinacije između odjela za članstvo i našeg pravnog savjetnika. Nema nikakve političke pozadine u toj izjavi. Službe jednostavno nisu prepoznale da nešto što može vrijediti za korporativni sektor nije primjenjivo za jednu demokratsku stranku – objašnjava Jandroković.

Izjavu je napravila tvrtka Apicura business Intelligence, a oni su još jučer preuzeli punu odgovornost za izjavu, te u priopćenju naveli da HDZ nije sudjelovao u njenoj izjavi, prenosi 24sata

Tvrtka se inače profilira kao specijalist za zaštitu osobnih podataka po novoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR). Osnovali su je Ivan i Natalija Una Parlov 2016. godine i nema javno dostupnih podataka da su ranije surađivali sa HDZ-om. Supružnici Parlov imaju od ranije i tvrtku Parlov d.o.o. koja se bavi digitalnim rješenjima u marketingu s niz klijenata iz korporativnog sektora, ali među njima nije navedena niti jedna stranka.

Komentari

Komentari