Subota, 30 svibnja, 2020

JAKA IMENA: Škorine liste će voditi Kajin, Drele, Pervan, Raspudić, Hasanbegović, Karlo Starčević, Burić

Miroslav Škoro počeo je s ozbiljnim razgovorima kako bi okupio desnicu. Za sada je definitivni dogovor postignut s bivšim ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem i njegovim Blokom za Hrvatsku, dok se još pregovara s Mostom, Suverenistima te nekim lokalnim političarima, piše u petak Jutarnji list.

U igri su još i Bura koju vodi bivši HDZ-ovac Hrvoje Burić iz Rijeke te Zelena lista Nenada Matića, all i HSP Karla Starčevića.

Iako iz desnog bloka poručuju “kako se najprije trebaju dogovoriti oko programa pa će onda na red doći liste”, dnevnik doznaje da su neke pozicije ipak rezervirane.

Tako bi, tvrde upućeniji u zbivanja na desnici, listu Domovinskog pokreta u trećoj izbornoj jedinici trebao nositi Davor Dretar Drele, dok bi nositelj u osmoj izbornoj jedinici bio poznati komičar Željko Pervan.

Na listi u osmoj jedinici, doznaje Jutarnji, bio bi i bivši IDS-ovac Damir Kajin s kojim se u ovom trenutku još pregovara.

U kuloarima su se zadnjih dana mogle čuti informacije da bi nositelj u drugoj izbornoj jedinici trebao biti Zlatko Hasanbegović, no neki od sugovornika ističu da će Hasanbegović sigurno biti nositelj u nekoj od jedinica, ali da to neće biti druga.

Naime, za tu jedinicu navodno je jako zainteresiran kolumnist Večernjeg lista Nino Raspudić. S njim se također vode razgovori, ali je upitno kako će oni završiti. Dobro obaviješteni izvori tvrde kako Raspudić ima velike zahtjeve, jer je tražio da bude nositelj liste u 2. izbornoj jedinici te ističu kako on ne uživa povjerenje svih partnera.

Most je u intenzivnim pregovorima sa Škorom, ali se ujedno pripremaju i za samostalan izlazak. U Mostu se navodno najviše pribojavaju da bi nakon izbora Škoro mogao pristati na koaliciji s HDZ-om, donosi Jutarnji list.

Komentari

Komentari