Četvrtak, 9 srpnja, 2020

JAČA BUNT DESNICE: Culej iznio stavove o kojima Plenković šuti

”Oduvijek sam se zalagao za pravdu, jednakopravnost i poštovanje prema svakom čovjeku. Nije dovoljno da naša Stranka samo čuje poruke svojih članova već je od najveće važnosti da te poruke razumije, a zatim i djeluje u skladu s mišljenjem članstva.

Program HDZ-a treba usmjeriti prema budućnosti za bolje sutra našoj djeci. Energetska neovisnost, zaustavljanje istočnih trasa, „prilagođena industrija“, samo je dio od niza smjernica koje nas moraju i mogu odvojiti od Balkanije. Nije dovoljno biti članica EU i koketirati s čelnicima Europske unije, a da pritom u jednom dijelu ostajemo nedosljedni u svojim stavovima. Ruka prijateljske Europe je uvijek dobrodošla pod uvjetima koji odgovaraju i našem narodu.

Ideološka pitanja nikad ne mogu biti od ključne važnosti za jednu državu, ali ideološki stavovi HDZ-a moraju biti prepoznati kroz politički okvir koji predlažemo građanima. Samo iskren domoljub može željeti dobro Hrvatskoj, a na nama je da se okupljamo isključivo oko takvih ljudi.

HDZ apsolutno nikad i ničim nije ugrožavao prava i slobode nacionalnih manjina međutim, kako u redovima većinskog naroda tako i u manjinama, moraju biti jasno utvrđene razne odgovornosti u svim političkim pitanjima. Na primjer Česi su u Daruvaru tijekom Domovinskog rata dali svoj nemjerljiv obol upravo u obrani suvereniteta Hrvatske te takav stav mora biti ogledni primjer svih koji svoje mjesto pod suncem vide unutar granica naše države. Sve što na bilo koji način šteti ugledu, suverenitetu, pa čak i identitetu našeg naroda HDZ mora jasno osuđivati.

Pravo i pravda nikad neće biti izjednačeni, ali HDZ mora najviše težiti zbližavanju tih pojmova u praksi za sve građane jednako. Nitko ne smije biti nedodirljiv i nitko ne smije biti povlašten po bilo kojim kriterijima.

Zanemarivanje članstva HDZ-a, ideja, mišljenja i stavova članova odvelo nas je u pogrešnom smjeru koji nas je otuđio od naroda. Svaki član HDZ-a koji volonterski doprinosi promicanju politike Stranke mora biti uvažavan tijekom cijelog mandata. Višu razinu demokratičnosti imat ćemo onda i samo onda kad naš član bude mogao u upravljačkim tijelima organizacije glasno izreći svoj stav, a da pritom ne mora razmišljati o svom budućem statusu unutar HDZ-a. Prošla su vremena komunikacije od „vrha prema dolje“. Pred nama su vremena kada moramo poslušati svoje ljude koji iznad svega vole Hrvatsku te se posljednjim nadama bore za ideje svog prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, a koje danas mnogi izokreću prema potrebi. Utemeljili smo HDZ-a, stvorili Republiku Hrvatsku i na nama je da osiguramo bolju, pravedniju i pametniju budućnost. Samo HDZ mudrim odabirom može našem društvu kreirati državu o kojoj smo sanjali stoljećima.”

Poručio je Culej

Komentari

Komentari