Srijeda, 25 studenoga, 2020

Ja, Mato Crkvenac Nemam kćer! Mediji neosnovano povezuju bivšeg ministra sa uhićenim Kovačevićem

Večernji list u subotu 26. rujna 2020. na 9. stranici donosi članak vezan za Dragana Kovačevića pod krupnim naslovom ” NJEGOV USPON POČEO JE KAD JE OŽENIO KĆER MATE CRKVENCA”.

To su prenijeli i varirali i drugi portali. No neki su to izbrisali, uključujući kasnije i Večernji. No sve to su mnogi ljudi pročitali i uz različite komentare mi se javljali i stručnjaci i moji bivši studenti i uznemirena rodbina i prijatelji.

Ja, Mato Crkvenac nemam kćer

Objavljivanjem netočne tvrdnje nanijeta mi je velika šteta, jer me se nastoji staviti u kontekst dugogodišnje razgranate ekonomske, političke i drugih korupcija, kriminala, nepotizma, gubljenja sustava rada i poštenja i sl. što je,tvrdim, najveći problem RH.

Urednik je od dvije rečenice, bez ikakve provjere (čak na internetskoj stranici Večernjeg piše da imam obitelj s dva sina) u udarni naslov stavio moje ime i ispod toga sliku. Koliko visoko poštujem ulogu medija u borbi protiv kriminala , toliko je ovo bezočno nastojanje da se naškodi mojoj časti i ugledu. Neki od onih koji su mi se javljali smatraju da je to i nastojanje da sve što je imalo “lijevo” gurne u blato po onoj “svi su oni isti” .

E nisu!

Zamjenik glavnog urednika Večernjeg, koji je važna novina u nas, obećao mi je u nedjelju 27. rujna primjerenu ispriku i u tisku i na portalima. Nadam se da će biti tako i da će se važna uloga medija ostvarivati uz istinite informacije.

Komentari

Komentari