IZRUGIVANJE SA ŽRTVOM VUKOVARA: Vidite li nešto čudno na plakatu za Vukovar sa zagrebačkog Trga?

Podijeli

Na reklamnim panoima tvrtke Go2Digital diljem Hrvatske građani su do jučer navečer mogli vidjeti plakat koji ih podsjeća da ne zaborave kako se 18. listopada obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tog 18. listopada tijekom povijesti je, recimo, završio rat za austrijsko nasljeđe, SAD je od Rusije kupio Aljasku, a datum se pamti i kao dan kada je počeo Prvi balkanski rat ili kao dan kada je čovjek prvi puta pretrčao 400 m za manje od 44 sekunde, prenosi telegram.hr

Doduše, 18. listopada nikada nije bio ono na što je građane podsjećala reklama – tužna obljetnica vukovarske tragedije, koja se 29 godina obilježava 18. studenog.

NIJE GRAD VEĆ TVRTKA

Fotografija digitalnog reklamnog panoa na kojem se vrtio ovaj oglas proširila se društvenim mrežama, a jedna ju je gospođa objavila na Facebooku uz komentar kako Grad ove oglase plaća nekoliko tisuća kuna. Doduše, Grad ovoga puta nije kriv.

Viktor Pučar, direktor prodaje tvrtke Go2Digital, koja je vlasnik panoa, pojasnio nam je kako je reklama bila njihova ideja, ali su, kaže, nažalost napravili veliku pogrešku.

“Htjeli smo na našoj mreži, na taj dan, dati neki svoj obol i naš interni grafičar je radio pripremu. Nažalost, dogodila se pogreška koju smo svi uspjeli previdjeti”, kaže.

NISU VIDJELI DOK SE NIJE POČELO ŠIRITI

Pučar tvrdi kako je njihovog zaposlenika, koji je odgovoran za ovu grešku, jako pogodila cijela situacija, ali kaže da ga u tvrtki svi ohrabruju.

“Nismo se uopće vodili time da bi mogao napraviti takav lapsus. Provjerili smo za pravopisne greške, raspravljali je li plakat decentan i sve ostalo što je potrebno, ali eto… Ovo nismo vidjeli sve dok se nije počelo širiti društvenim mrežama”, prepričava Pučar koji se ovim putem ispričao svima koji su vidjeli reklamu s krivim datumom, a koja je, kako kaže, uklonjena jučer iza 17 sati, prenosi telegram.hr

ISPRIČAVAJU SE GRAĐANIMA

Podsjetnik na obljetnicu, ali s pogrešnim mjesecom, vrtio se kao ispuna između ostalih reklama tamo gdje je to bilo moguće, pojasnio nam je Pučar naglasivši na kraju kako se još jednom ispričavaju zbog pogreške. “Iz jedne dobre stvari koju smo željeli napraviti ispao je jedan takav propust, ali eto, nažalost, događa se”, priznaje Pučar.

Prema informacijama s njihovih službenih stranica, Go2Digital je digitalna agencija koja se specijalizirala u razvoju “digital signage mreža” na hrvatskom tržištu. Kako pišu, njihova mreža trenutno se sastoji od 135 velikih digitalnih formata uz prometnice i citylighta lociranih u urbanim središtima hrvatskih gradova.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> PLENKOVIĆU ZNAŠ LI ŠTO ČINIŠ? Srbi dobivaju odštetu kao žrtve rata…
>>> KAJKIĆ OTKRIO GDJE JE TIJELO JEAN – MICHELA NICOLIERA! ‘Pokazao mi je čovjek koji mu je iskopao jamu’
>>> MUP odbacio navode Der Spiegela o nasilju: “Sve te optužbe dolaze iz iste kuhinje, a evo koji im je cilj…”
>>> Znate li za vojnika JNA koji se ubio jer nije htio pucati na Vukovar?
>>> EU MORA PLATITI CJEPIVO I ZA ILEGALNE IMIGRANTE na svom teritoriju?
Komentari

Najnovije