Utorak, 7 srpnja, 2020

IZRUČEN HRVATSKOJ: U odori četnika Milorad Barać ubijao civile u Gospiću i to većinom žene

Dvije godine nakon izdavanja EU uhidbenog naloga od strane Županijskog suda u Karlovcu, Milorad Barać (53), izručen je Hrvatskoj. Naime, iz Ravnateljstav policije objavili su da je, temeljem EU uhidbenog naloga, nizozemski državljanin predan Hrvatskoj i dopraćen u zatvor u Zagreb.

Milorad Barać (53) osuđen je na Županisjkom sudu u Gospiću zbog ratnog zločina na području Gospića 1991. godine i to na 15 godina zatvora. Presudu je dobio na Županijskom sudu u Gospiću u lipnju 1994. kada je proglašen krivim da je tijekom rujna i listopada 1991. u Širokoj Kuli kao pripadnik četničkih formacija i milicije tzv. SAO Krajine iz automatskog pješačkog naoružanja pucao po civilnim objektima, ograničavao kretanje civilnom stanovništvu, a 13. listopada 1991. zapaljivom tromblonskom minom zapalio kuću u podrumu Dane Oreškovića gdje su bili i civili u koje je Milorad pucao, prenosi večernji list

Ubijeno je osam civila, od toga sedam žena. Zbog tog zločina, M. Barać, Dušan Uzelac i Dragan Uzelac osuđeni su na 15 godina zatvora, a Nikola Zagorac, Miroslav Serdar i Dragan Vunjak osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Predaja je prošla, kažu u MUP-u, bez incidenata.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SVEČANA SJEDNICA: Snažna poruka generala Gotovine
>>> HNS otkrio s kime reprezentacija igra prijateljsku utakmicu; bit će to prava fešta za taj mali hrvatski grad
>>> OPET SE SRAMOTIMO!? Velikogorički sud promijenio kaznu Njemačkog suda Mustaću za doživotni zatvor
>>> Malo poznata infekcija širi se poput požara i ubija do čak 60 posto pacijenata, a otporna je na sve lijekove
Komentari

Komentari