Četvrtak, 13 kolovoza, 2020

IZLAZNE ANKETE: HDZ vodi, restart potop a Domovinski pokret treća snaga

Prema izlaznim anketama HDZ je relativni pobjednik ovih izbora. Osvojili su 61 mandat, dok je Restart koalicija predvođena SDP-om osvojila 44 mandata. Treća snaga je Domovinski pokret s osvojenih 16 mandata

Prema izlaznim anketama koje je za RTL televiziju provela agencija Ipsos, HDZ osvaja 61 saborski mandat, Restart koalicija 41, Domovinski pokreta 16 saborskih mandata, a Most i Možemo po osam.

U Sabor još ulazi koalicija stranaka Fokus, Pametno i Stranka s imenom i prezimenom.

Izlazne ankete rade agencije za istraživanje javnog mnijenja i tako da anketari slučajnim odabirom biračkim mjestima nude građanima da ispune izlaznu anketu i anonimno im otkriju za koga su glasali, prenosi tportal 

Ova anjekta rađena je na području cijele Hrvatske na uzorku od 21.575 birača. U izlaznim anketama nema rezultata za dijasporu i manjinske manjiske mandate.

Do nedjelje poslijepodne svoje biračko pravo na izborima za novi saziv Hrvatskog sabora iskoristilo je milijun i 150 tisuća birača ili njih 34,04 posto, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

To je slabiji odaziv od onoga na izborima 2016. kada je do istog vremena (16,30 sati) glasovalo milijun i 256 tisuća birača, odnosno 37,2 posto.

Po broju izašlih birača i dalje prednjači 1. izborna jedinica u kojoj je glasovalo njih 37,67 posto, a najlošiji odaziv ima 5. izborna jedinica (30,88 posto)


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> RASKRINKAN NACIONALNI STOŽER: Laž o uspješnoj borbi protiv korone, prvog vala nije ni bilo
>>> NEKOREKTNO: HRT usred predizborne šutnje hladno objavili napad na jednu od stranaka
>>> Srbija puca po šavovima, Vučiću puna usta Hrvatske: Od čega tamo da umru, kad nitko nije …
>>> SRBIN POKAZAO GDJE JE POKOPAO VUKOVARSKE ŽRTVE: ‘Tu je dječak (12) koji je ubijen sa 6 metaka u leđa’
Komentari

Komentari