Petak, 4 prosinca, 2020

IZETBEGOVIĆ PORUČUJE: Bilo je političkih blefiranja, ali nitko neće destabilizirati BiH, nema više nazad

Uoči početka sjednice Predsjedništva SDA medijima se kratko obratio predsjednik te stranke Bakir Izetbegović, kazavši da on nikada neće promijeniti stav u vezi NATO puta i da je vladavina prava nešto što se mora poštovati.

Na početku je kazao da slanje i usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa u NATO ne znači članstvo u tom vojnom savezu te je to potvrdio i specijalnih predstavnik SAD-a za Zapadni Balkan Matthew Palmer, prenosi Klix.ba.

“Ja se nadam da će to doći do ušiju nekih političara, a ja sam to više puta ponavljao kao što sada govori i gospodin Matthew Palmer,a to je da slanje ANP-a nije članstvo u NATO savezu. Dok svi ne budemo spremni za članstvo u BiH, ova država neće ući u NATO. Mi moramo poštovati ustav i zakon i tu nikakvih promjena neće biti”, kazao je.

Naglasio je da, što se tiče SDA, nikakvih promjena neće biti te da će usvajanje i slanje ANP-a, odnosno poštivanje Ustava i zakona i ranijih odluka države biti uvjet za vlast.

“Ni prije ni poslije kongresa SDA o tom pitanju ništa se neće promijeniti. Dakle, mora biti vladavina zakona. Ranije usvojene odluke i strategije se moraju provesti. Što će biti poslije 5. rujna ? Pa bit će 6. i 7. Nastavit ćemo pregovore. Mislim da je bilo nekih političkih blefiranja. Nema nikoga u BiH tko će pokušati ozbiljno destabilizirati situaciju. Nema nazad”, kazao je između ostalog lider SDA Bakir Izetbegović uoči sjednice Predsjedništva stranke.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDA očekuje se da će biti govora o predstojećem kongresu stranke, koji je zakazan 14. rujna./HMS/fah

Komentari

Komentari