Subota, 5 prosinca, 2020

IZETBEGOVIĆ PONOVO PRIJETI: Ako nas budu uvjetovali krenut ćemo u trajno razbijanje blokada

Predsjednik HDZ-a i HNS BiH Dragan Čović je za danas najavio upućivanje dopisa kojim će se pokrenuti rasprava o izmjenama Izbornog zakona. Upitan jesu li raniji prijedlozi te stranke, koji su upućivani u parlamentarnu proceduru, prihvatljivi za SDA i mogu li oni poslužiti kao temelj za rješavanje tog pitanja, predsjednik SDA je za Faktor.ba, kazao:

-HDZ je postavio ljestvicu previsoko i sad im je problem da je spuste. Bojim se da će prijedlozi za izmjene Izbornog zakona koje kane predstaviti koalicijskim partnerima i javnosti ovih dana, ponovo biti u koliziji s obvezujućim dokumentima EU-a, poput Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, i presuda Europskog suda za ljudska prava po apelacijama Sejdić-Finci, Pilav i Zornić, a time i neprihvatljivi za bošnjačke i građanske stranke. HDZ nakon toga može kroz cijeli mandat nastaviti s blokadom uspostavljanja nove strukture vlasti u Federaciji BiH, i podrškom SNSD-u u blokadi formiranja i rada Parlamentarne skupštine BiH, ali to ničem dobrom neće voditi. Ignoriranje volje glasača, odnosno blokiranje volje pretežne većine političkih faktora u BiH, neupitno će ujediniti tu većinu i prisiliti je da krene u trajno razbijanje takvih blokada već na izborima 2022, kazao je Izetbegović.

Hrvatski Medijski Servis podsjeća kako je Izetbegović je već ranije zaprijetio kako nije dobro da se bošnjačka većina uvjetuje, jer onda ona može odlučiti “razbiti te okove koji joj se nameću”./HMS/

Komentari

Komentari