Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

IZBORNIK NAPAO HRGOVIĆA: Pijetraj – On prodaje fore, nitko više ne puši kockice i Thompsona

LEONARD PIJETRAJ, izbornik hrvatske boksačke reprezentacija održao je konferenciju za medije ispred svog kluba BK Leonardo zajedno s Markom Milunom na kojoj je govorio o Filipu Hrgoviću, Željku Mavroviću, vibratorima i križevima.

“Sve vas pozdravljam, volio bih da smo se našli u boljim uvjetima, zbog nekog dobrog rezultata, ali tako je kako je. Došao sam ovdje jer je izašlo puno lažnih i neistinitih detalja. Želi se skrenuti pozornost s toga da se ovdje radi samo o interesu i novcu. Te priče da ja nekome nešto ne dam, sve je to isto, mene nitko nije pitao tko će ići na OI”, rekao je Pijetraj na otvaranju konferencije za medije pa odmah krenuo pričati o Hrgoviću:

“Hrgović je išao Mateši plakati u HOO, ali ne zamjeram Mateši što je nasjeo. Nije mi jasno kako je nasjeo na to, on je jedan veliki gospodin koji želi pomoći sportašima. Sve što date sportašima, ja sam za to. Ali samo jednu stvar ne želim dati, a to je da na natjecanja idu bez da pobijede svoju konkurenciju. To je cilj sporta. Mene sad zanima gdje je tu taj olimpijski duh kada netko želi ići na bilo što u sportu na ovakav način.”

Nekoliko puta je podizao glas

Nakon toga je povisio ton i odlučio pojasniti kako stvari kod njega kao trenera funkcioniraju jer tvrdi da u javnosti to nije precizno pojašnjeno.

“Bez obzira na to kolika ste vi veličina, jedna stvar se nije nikad promijenila u boksu. Nekad ste išli na OI da biste sudjelovali, ali jedno se ne mijenja – a to je da morate ući u ring. Ovdje se radi o interesu gdje je netko vjerojatno izašao u javnost i dao Hrgoviću obećanje koje nije trebao. U međuvremenu se nije razgovaralo sa mnom ni sa Savezom”, rekao je pa dodao:

“Nedavno smo imali sastanak da Milun ide u europske kvalifikacije, a Hrgović u svjetske kvalifikacije. Ja s tim nemam problem, ali o tome se nije ranije pričalo. Ne vidim zašto bi za Hrgovića bilo poniženje doći na prvenstvo Hrvatske. Sad ja na SP-u moram slušati od drugih izbornika pitanja o tome. Najbolji boksač trenutno na svijetu u superteškoj kategoriji, Uzbekistanac koji je profesionalac, došao je na Azijske igre. Odradio ih je kao svjetski prvak i ima još osam amaterskih mečeva ove sezone uz dva profesionalna. Zašto on to radi? Hrgović i on su dosad u karijeri pobijedili ljude koji nikad ne bi bili prvaci Hrvatske.”

Nije oduševljen velikim Hrvatima

Posebnu je pažnju posvetio isticanju hrvatstva koje zamjera Hrgoviću.

“Neka Hrgović dođe na prvenstvo Hrvatske, našamara konkurenciju i dobro. Neka kaže da je onaj Leonardo bio smiješan. Prošao je sve institucije, od Bandića do Mateše. Svima je prodavao istu priču. Tražio je od Bandića da se meni ukinu sva davanja ako mu ne oprostim ugovor. On ne zna da je godinama besplatno trenirao kod mene i da taj novac ne ide meni, nego djeci koja treniraju. Ne ukida se meni. Meni je zbog Miluna drago da imamo konkurenta Hrgoviću. Pustite priče da će netko osvojiti medalju za Hrvatsku. Tih hrvatstava mi je već dosta, pustite te priče”, poručio je Pijetraj.

Tvrdi da Hrgović laže

Pojasnio je i situaciju oko Kazahstana, Hrgović je ranije u razgovoru za Index tvrdio da ga je Pijetraj tamo ostavio u zatvoru, a on je sada poručio svoju verziju priče.

“On kaže da sam ga ja izdao u Kazahstanu. On je čovjek koji je zaradio u tri godine oko tri milijuna kuna, bio je najplaćeniji na svijetu. Dabogda mene i mog sina netko tako izdao. To su te velike hrvatske fore koje se prodaju s Thompsonom i kockicama, a sad kad treba biti Hrvat sad nula bodova. Dvije godine pregovaram za Sepa i za Babića, gotovi ugovori, sve spremno. On je čekao da mi sve dogovorimo i onda rekao da ne želi da oni idu s njim. Znate što sam ja mislio da je hrvatstvo? Da je to ovo što ja uzimam djecu iz Crvenog križa i ostalo, što sam radio s Hrgovićem besplatno znači biti Hrvat. Da to što 11 godina nisam bio na godišnjem zbog njega znači biti Hrvat. Da nije bilo Sepa i Babić, Hrgović ne bi bio ovakav boksač. Isto kao i Željko Mavrović koji se sada odjednom brine za boks”, pričao je Pijetraj i nastavio:

“Nije istina da sam izdao Hrgovića. Čim sam čuo da su Hrgovića zadržali, ušao sam u avion da kažem Sepu što je bilo i kad smo krenuli van, vrata su se već zatvarala. Kad smo krenuli u iz aviona, nisu nas pustili. Mogli smo birati – pritvor ili natrag u avion. Šest godina njegovim roditeljima ta priča nije bila problem, sad odjednom je. Nije bio u zatvoru nijedan dan. Sad mu to koristi kao izgovor, a nisam ga izdao ja nego otac. Pa da je to bio moj sin, biciklom bih otišao u Kazahstan”, naglasio je Pijetraj.

Posljednji monolog

Činilo se da je konferencija za medije, ali onda je Pijetraj odlučio još jednom za kraj udariti na Mavrovića i Hrgovića.

“Ne mogu vam reći koliko mi Hrgović duguje jer smo na sudu, ali to je mali iznos u odnosu na ono što je on zaradio i što sam ja zaradio radeći 11 godina. Ali to je moja stvar, ne trebaju mi sad lovorike za to. Htio sam od našeg klinca napraviti sportaša. Meni su financijski savjetnici rekli da sam bezobrazno malo tražio, ali nema odštete. Postoji ugovor i po njemu me mora platiti. Vi možete dovesti Thompsona, kockice mogu biti kao one na Toplani, ali to nitko ne puši. Prodao je 1500 karata od 17 tisuća, on prodaje fore da je veliki sportaš, ali kod mene toga nema. Kod mene kad uđeš u dvoranu, svi su isti”, rekao je pa krenuo na Mavrovića.

Meni je drago što se Mavrović uhljebio u Savez, ali neka šuti, neka se ne petlja. To što on o boksu zna vidi se kad komentira mečeve. Kad je išao na RTL komentirati, dolazio je meni na brifinge, on nema pojma tko su ti boksači koje je komentirao”, uvjereno je istaknuo za kraj Pijetraj.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> OVO JE APOKALIPSA! Riječ Međugorje na hebrejskom otkriva nešto zapanjujuće!
>>> Amerika nam poklanja najmoćnije tenkove na planetu kao odgovor na rusku donaciju Srbiji
>>> ŠOK U VUKOVARSKOJ ŠKOLI! Policajac djeci o prometu govorio na ČISTOJ EKAVICI, pa rekao nešto nezamislivo
>>> VUČIĆ PONOVO ŠOKIRA! ‘U odnosu na Hrvate mi smo anđeli i sveci!
Komentari

Komentari