Ponedjeljak, 28 rujna, 2020

Izbornik Dalić: ‘Pokušati još jednom donijeti nevjerojatnu sreću svojoj zemlji je neprocjenjivo’

Izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za službenu Fifinu stranicu pričao je o prošlim kvalifikacijama za EP, dotaknuo se stanja u hrvatskom nogometu…

“Začuđuje je što finalisti Svjetskog prvenstva nemaju jedan odgovarajući stadion u Zagrebu gdje igramo većinu naših utakmica. Naša nogometna infrastruktura općenito je vrlo loša i potpuno ispod razine koju hrvatski nogomet zaslužuje. Naši navijači, momčad, igrači, treneri – svi zaslužujemo više ulaganja. Teško će nam biti ići u korak s drugim zemljama koje više ulažu”, rekao je.

Pričao je i o smjeni generacija.

“Naši mladi igrači donose puno u momčad i na Euru će igrati s Modrićem, Rakitićem, Perišićem i drugima, budućnost reprezentacije pripada njima. Nikola Vlašić zabio je tri vrlo važna gola tijekom kvalifikacija, dok je Josip Brekalo igrao u devet utakmica od deset u 2019. godini, što pokazuje povjerenje koje imamo u njega”, rekao je Dalić.

“Imamo nekoliko igrača koji će uskoro ući u najbolje godine karijere – poput Matea Kovačića, Brune Petkovića, Dominika Livakovića ili Tina Jedvaja koji su imali veliku ulogu tijekom kvalifikacija. I dalje ćemo imati izvrsne igrače nakon što se neki stariji poput Luke u nekom trenutku povuku iz reprezentacije”, ističe.

“Vođenje reprezentacije svoje zemlje je čast za svakog trenera i to nema cijene. Vjerujem da će uvijek biti drugih ponuda za posao, ali biti u tom položaju, pokušati još jednom donijeti nevjerojatnu sreću svojoj zemlji je neprocjenjivo”, jasan je Dalić.

Komentari

Komentari