Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

Izbornik Dalić otkriva tko mu je sve čestitao na pobjedi i kako on gleda na utakmicu koja je iza Vatrenih

Hrvatska nogometna reprezentacija pred sobom ima utakmicu protiv Azerbajdžana. Nakon pobjede protiv Slovačke izbornik Zlatko Dalić dobio je poruku od bivšeg reprezentativca Marija Mandžukića, ali i od Ivana Rakitića, koji je rekao kako nije spreman i nije se odazvao pozivu.

“On mi je također čestitao, poslao je poruku. Ne samo Ivan nego i Ćorluka, Vrsaljko, kao i mnogi drugi. Većinu poruka nisam stigao ni pročitati, zatrpan mi je mobitel”, rekao je Dalić za Sportske novosti i jasno poručio kako razgovora o ovom slučaju nema, ne dok ne završi još jedna važna utakmica.

“Rekao sam da je atmosfera izvrsna, da smo orni i spremni, da vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu. Održali smo sastanak, svi zajedno porazgovarali o tome gdje smo i što nas čeka. Naravno da atmosfera nije kao na Svjetskom prvenstvu, jer Svjetsko je prvenstvo nešto sasvim drugo, ali ozračje je u ekipi odlično, to što je Dejan Lovren rekao nije ispravno interpretirano, stavljeno je u pogrešan kontekst”, jasan je Dalić po ovom pitanju.

“Točno je da smo svih 90 minuta držali visok tempo, da nismo stali ni kad je bio vrlo povoljan rezultat. Mogli smo zabiti i daleko više golova. Slovačka je dobra, kvalitetna reprezentacija, ali nije kao Argentina ili Engleska, nije to bio takav profil utakmice, pa i nekih drugih u Rusiji, koje su imale svoje specifičnosti. Svjetsko je prvenstvo nešto iznimno, ali Slovaci su loše izgledali jer im ni nismo dali. Blokirali smo ih, nametnuli se, nisu mogli razviti svoju igru. Razvoj utakmice naša je zasluga”, poručuje izbornik.

Bruno Petković na kraju je bio igrač utakmice.

“Trebao nam je napadač koji može zadržati loptu, on je jedini takav u ovom kadru. Radi se o igraču velikih mogućnosti, vezao je suparnike, stvarao šanse, zabio. Pripremali smo takvu taktiku i Petković je to savršeno odradio. U Petkoviću smo dobili tip napadača kakav nismo imali. Kazao sam da nam puno može donijeti”, pojasnio je.

Pomlađivanje reprezentacije već se događa, ali važan je plasman na Euro 2020.

“Napravit ćemo posao ako se plasiramo na Euro. Tada će i to pomlađivanje reprezentacije imati smisla. No jedno je jasno: trebaju novim asovi, mladići koji su gladni, ambiciozni. To sam rekao odmah nakon Rusije. Brekalo, Petković, Vlašić i još neki drugi sve su nam bitniji”, zaključio je.

Komentari

Komentari