Četvrtak, 2 srpnja, 2020

IZAZIVA LI SARAJEVO KAOS? Uhitili Hrvatskog načelnika policije županije Hercegovačke

Policijski načelnik MUP-a HNŽ Ilija Lasić priveden je u prostorije SIPA-e u Mostaru zbog današnje neustavne odluke da se zasutavi prolazak konvoja migranata na putu iz Sarajeva ka Izbjegličkom centru Salakovac.

Tu informaciju potvrdio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić za BHT1.

Načelnik Lasić je na saslušanju u SIPA-i zbog derogiranja odluka organa države i to tako što je naredio zaustavljanje konvoja s migrantima na ulazu u HNŽ.

Institucije BiH su obavijestile policiju HNŽ o dolasku migranata te je taj zahtjev po hitnom postupku poslan 16. svibnja, a potpisao ga je Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima. Ipak, bez obzir ana to policija HNŽ jutros je zaustavila konvoj s migrantima, piše Klix.ba.

Ministar Dragan Mektić prvi je jutros izjavio da će reagirati Tužilaštvo BiH i SIPA./HMS/

O svemu se očitovao i HDZ BIH

Današnje upućivanje ilegalnih imigranata iz Sarajeva u Readmisijski centar Salakovac u Mostaru učinjen je, koliko je nama poznato, bez odluka Vijeća ministara BiH i bez prethodnog informiranja i suglasnosti službenih tijela Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije. Ovakav postupak smatramo nezakonitim i jednostranim, bez obzira tko ga je i kako dogovarao, sve do trenutka dok jedino ovlašteno tijelo državne vlasti, Vijeće ministara, uz suglasnost županijskih i gradskih vlasti ne donese odluku o tom pitanju. Cijelo priopćenje pročitajte OVDJE

Nekoliko migranata pobjeglo iz kampa Salakovac

Nekoliko migranata preskočilo je ogradu i pobjeglo iz kampa Salakovac u Mostaru, javlja reporterka N1 televizije Đenana Kaminić koja se nalazi na mjestu događaja.

Kako je navela, u tijeku je policijska potraga za ovim osobama.

”Ovdje prisutni pripadnici policije kazali su nam da je dvoje ili troje migranata preskočilo ogradu i da su pobjegli”, javila je reporterka N1.

Podsjećamo, migranti koji su jutros krenuli iz Sarajeva prema izbjegličkom centru Salakovac kod Mostara na svoje odredište su stigli u popodnevnim satima./Fena/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> DOK SVIJET GLEDA NA DRUGU STRANU, DVIJE EUROPSKE ZEMLJE NA IVICI RATA: Dovoljna je iskra da sve PLANE!

>>> KAOS U JUŽNOJ AFRICI: Ozlijeđeni Hrvati i Nijemci, lomili im ruke i noge metalnim šipkama

>>> (VIDEO) NEVIN JE U ZATVORU PROVEO 27 GODINA: Sada je napokon na slobodi, nakon presude je plakao čak i tužitelj

>>> NJEMAČKA: POLICIJA ŠOKIRANA – Djevojčica (12) im rekla “Dobro jutro”, oni ju pretukli

Komentari

Komentari