IZ SABORA U ZATVOR: DORH zatražio pritvor za dvojicu zastupnika, ZEKANOVIĆ: “To je postala ustaljena praksa”

Podijeli

Na dnevnom redu sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva je zahtjev za odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika Dražena Barišića i Vinka Grgića.

– Temeljem saznanja predložili smo dnevni red s jednom točkom koja se zvala “Rasprava o davanju odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv Barišića i Grgića”.

Od 13 sati naovamo, Mandatno-imunitetno povjerenstvo zaprimilo je prijedlog DORH-a da na današnju sjednicu uvrstimo još jednu točku koja se odnosi na pokretanje postupka protiv zastupnika Darka Puljašića, a 20 minuta prije sjednice smo zaprimili od DORH-a zahtjev da se za Barišića i Grgića traže odobrenje za lišenje slobode i odrađivanje istražnog zatvora – rečeno je na sjednici Povjerenstva.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo kazalo je da se ne ulazi u meritum kaznenih djela jer je njihova nadležnost da se odlučuje je li zahtjev osnovan ili nije.

Povjerenstvo je dalo odobrenje za pokretanje postupka protiv Barišića i Grgića jer je zahtjev podnio DORH.

– Pretpostavljam da ćemo svi biti za skidanje imuniteta jer je to uobičajena praksa, ali moram istaknuti jednu činjenicu da ovo nije izdvojen slučaj, nego je postala nažalost praksa nakon Josipe Rimac.

Sad imamo drugu trakavicu, radi se opet o članovima HDZ-a ali i da se radi o članu druge najveće oporbene stranke, SDP-a. Ovo nije izoliran slučaj nego se radi o ustaljenoj praksi. Zanima me kako će Andrej Plenković reagirati na ovo, hoće li kao Poncije Pilat oprati ruke ili će prihvatiti odgovornost – kazao je Hrvoje Zekanović.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odlučilo o odobravanju pokretanja postupka protiv Barišića i Grgića.

Komentari

Najnovije