Petak, 21 veljače, 2020

Ivana Bilić Antičević: ‘Ne želim da djecu odgajaju eksperti za rodnu ideologiju, već mi roditelji’

Na splitskoj rivi u 18 sati počeo je prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

“Svi znamo da sve ključne obveze koje Hrvatska preuzima ratifikacijom, ostaju nepromijenjene. Zato će se kroz hrvatsko pravosuđe i obrazovanje morati provoditi rodna ideologija kao i u drugim državama u kojima je zakonom obvezujući koncept „roda kao društvenog konstrukta odvojenog od spola“, rekla je Ivana Bilić Antičević.

Njezin govor u cijelosti možete pročitati u nastavku:

Ja sam Ivana Bilić Antičević, imam 29 godina, magistra sam edukacije likovne kulture. Muž i ja imamo troje djece i ne želimo da nam djecu odgajaju eksperti za rodnu ideologiju iz Grevia već mi, roditelji, koji smo primili djecu iz ljubavi i želimo najbolje za tu djecu.
Moj tata je branio svoju obitelj, svoju domovinu jer je sanjao suverenu i slobodnu Hrvatsku. Ako su se on i ostali branitelji mogli suprotstavili vojnoj slili, kako bih se ja sada mogla suprotstaviti zdravom razumu?!

Danas sam ovdje jer želim podijeliti s vama zašto reći NE rodnoj ideologiji. Ne želim više slušati laži Andreja Plenkovića o pravnoj valjanosti „interpretativne izjave“ . Svi znamo da sve ključne obveze koje Hrvatska preuzima ratifikacijom, ostaju nepromijenjene.
Zato će se kroz hrvatsko pravosuđe i obrazovanje morati provoditi rodna ideologija kao i u drugim državama u kojima je zakonom obvezujući koncept „roda kao društvenog konstrukta odvojenog od spola“.

Tako je malteška vlada u rujnu 2017. uvela oznaku „X“ na službenim dokumentima, uključujući putovnice, osobne iskaznice i dozvole za boravak. Svi mogu, radi „rodne ravnopravnosti“ zatražiti da njihov spol na službenim dokumentima bude označen s „X“.
U listopadu 2017. Savezni ustavni sud Njemačke presudio da parlament (Bundestag) do kraja 2018. mora donijeti zakon koji omogućuje upis i “trećeg spola” u rodni list.
A proši mjesec je Austrijski ustavni sud pokrenuo postupak ukidanja obveze upisa spola u registar rođenih. Učinio je to nakon što muškarac koji se smatra “međuspolnom” osobom u Austriji zatražio da mu se u registar rođenih umjesto “muškarac” unese oznaka “inter”, “drugo” ili “X”, ili da se ukloni oznaka spola.

Sve nas to čeka u Hrvatskoj. I aktualni premjer Andrej Plenković i svi oni zastupnici koji će sutra glasati u Hrvatskom državnom saboru to dobro znaju – i za to će biti odgovorni.

I na kraju, kao što ratifikacija Istanbulske konvencije neće zaštititi žrtve nasilja, tako interpretativna izjava neće zaštititi moje građansko pravo da mi nitko ne može teorije i ideologije nametati kao neupitnu istinu. Želim da se hrvatski zakoni provode i štite sve žrtve nasilja. Očekujem da štite i moje građansko i ljudsko pravo da kažem da je spol biološki određen, kao muški i ženski te da su spol i rod istovjetni – bez straha od progona, difamacije, ponižavanja i tužbi u ime antidiskriminacije.

Očekujem od svih saborskih zastupnika kojima je stalo do slobode govora i građanskih prava da glasaju protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Komentari

Komentari