Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

Ivan Turudić: ‘Tko danas ima pravo sve zaboraviti i uništavati hrvatsku obitelj kao stup naše Domovine kroz IK?’

Na splitskoj rivi u 18 sati počeo je prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

“Očekujem od saborskih zastupnika HDZ-a da sutra podignu ruku PROTIV ratifikacije Istanbulske konvencije i zaštite hrvatski narod i državu od pokušaju rušenja civilizacije koju živimo,kulture, običaja, vjere, tradicije!”, rekao je Ivan Turudić.

Njegov govor donosimo u cijelosti:

Hrvatice i Hrvati, dobra vam večer.

Ja sam Ivan Turudić. Devedesete godine, kad Hrvatska još nije imala svoju vojsku, ušao sam u policiju. Imao sam 23 godine kad sam ranjen u Hrvatskoj Kostajnici 1991., a onda i zarobljen. U prestrašnom logoru u Glini proveo sam 6 mjeseci, 5 dana, 13 sati, 5 minuta i nekoliko sekundi. Stalno izložen, zajedno s drugim zatočenicima, fizičkom zlostavljanju, mučenju, odvođenju na strijeljanje. Dolazili su nas tuči i mučiti i vojnici i politički dužnosnici tzv. „Krajine“. Ali, još gore – šest sam mjeseci, dugih 6 mjeseci, gledao i slušao kako muče druge ljude, moje suborce, civile, gledao njihovo trpljenje, slušao vriskove, gledao kako ih nakon posjeta političkih dužnosnika „Krajine“ odvode u smrt.

To svo trpljenje daje mi za pravo da danas ovdje kažem – dosta! Dosta nasilja nad ženama i djecom. I dosta nasilja nad svima nama u ime žrtava nasilja. Dosta ovoj HDZ-ovoj vlasti koja se skriva iza najranjivijih žena i djece da bi svom narodu, svojim biračima, onima koji su im vjerovali – nametala ideologiju u obrazovanje, rušila suverenost i financirala lijevo-liberalne udruge koje stalno lažu o Domovinskom ratu.

Ogromnu žrtvu je podnio naš narod tijekom Domoviskog rata skupa sa Hrvatskim braniteljima. Zato vas pitam: Tko danas ima pravo sve to zaboraviti i uništavati hrvatsku obitelj kao stup naše Domovine namećući nam kroz Istanbulsku konvenciju rodnu ideologiju kao neko po njima bolje i prirodnije riješenje. Svojom žrtvom zadužili su nas da tu neovisnost branimo i sačuvamo pa tako i od „Grevia“ koji se nakon usvajanja istambulske konvencije izdiže i iznad Hrvatskih zakona i Hrvatskog Ustava.

RH je donijela svoje zakone kojim se štite žene samo ih institucije trebaju početi dosljedno provoditi i samim tim nam ne treba Istanbulska konvencija kao niti ‘europski policajac’ Grevio.

U Domovinskom ratu mi smo branili i obranili katoličku vjeru i hrvatske obitelji! Tko je više od Hrvatskih branitelja nesebično žrtvujući sebe branio slabije i nemoćne a time i žene odnosno njihova prava?

Na istom ovom mjestu pok. predsjednik Tuđman je nakon završene VRO Oluja obećao hrvatskom narodu vraćanje istočne Slavonije u Ustavno pravni poredak, a zatim svoje obećanje i spunio. Danas se mnogi političari pozivaju na ostavštinu pok. predsjednika ali svojim djelima rade sve suprotno onom za šta smo se na čelu s pok. predsjednikom borili i izborili, a to je samostalna i neovisna RH.

Očekujem od saborskih zastupnika HDZ- da sutra podignu ruku PROTIV ratifikacije Istanbulske konvencije i zaštite hrvatski narod i državu od pokušaju rušenja civilizacije koju živimo,kulture, običaja, vjere, tradicije!

Vaša je dužost, premijeru, Vlado, zastupnici – služiti hrvatskom narodu koji vas je ovlastio da ga zastupate, a ne osobnim, stranačkim ili nekim drugim interesima. Ili radite svoj posao pošteno i vjerodostojno – ili – odlazite!

Ima ljudi koji će častan posao vođa naroda znati obavljati kao je što je to činio dr. Franjo Tuđman!

Komentari

Komentari