Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

ITALIJA: Križevi na talijanskim grobljima pokriveni kako bi se izbjeglo vrijeđanje drugih religija

Križevi na grobovima na talijanskom groblju su pokriveni kako bi se izbjeglo vrijeđanje onih građana drugih religija

Mještani su bili šokirani kad su otkrili da je groblje u Pieve di Centu stavilo crnu foliju kako bi sakrila raspela na grobovima, piše Breitbart.

Zastore su podignute tijekom obnove u kapeli, u slučaju da se ne bi uvrijedili radnici različitih vjera.

Prema Giorgiji Meloni, vođi konzervativno-populističke partije Braće Italije (FdI), “koristeći izgovor za poštovanje drugih, nemaju poštovanja prema našoj katoličkoj kulturi i našim tradicijama. Sada je ljevica pošla daleko više iznad fanatizma. To je ideološki delirijum.”

Groblje, koje se nalazi blizu Bologne u gradu od oko 7000 ljudi, također je instaliralo automatske zastore za zamračivanje u lokalnoj kapeli tijekom renoviranja da bi sakrili Rimokatoličke simbole tijekom ceremonije koje uključuju druge denominacije, javlja dnevnik Il Giornale.

Nakon izvješća o pokrivanju križeva i raspela, mnogi su izrazili kritiku uključujući stranku Forza Italia (Forward Italy) i njezinog načelnika Galeazza Bignamija koji je osudio taj potez govoreći da oni koji ne žele uvrijediti druge ne poštuju kršćanske vrijednosti i dodao je, “još više sjećanja na naše mrtvi, skrivamo ih iza “motoriziranih zastora” na groblju kako bi izbjegli vrijeđanje drugih religija.”

“Ako se upravitelji stide naše tradicije i naše kulture, trebali bi se sakriti, a ne samo iza motoriziranih zastora.

Ako nisu u stanju u najmanju ruku poštivati žive, barem neka imaju pristojnost ostaviti mrtve i ne uključivati ih u takvu ludost” – dodao je.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Komentari

Komentari