Ponedjeljak, 10 kolovoza, 2020

ISTRAŽITELJI IDENTIFICIRALI UBOJICU SARAJEVSKIH POLICAJACA: Već je jednom pucao na policiju, navodno se javio sa Zlatibora

Milinković za kojega se sumnja da je počinitelj ovog teškog zločina je u policijskim evidencijama od 2016. kada je zajedno sa dvojicom sudionika zatečen u krađi automobila u sarajevskom naselju Ilidža

Sarajevski policijski istražitelji identificirali su glavnog osumnjičenika za ubojstvo dvojice njihovih kolega počinjeno u petak a riječ je Njegoslavu Milinkoviću iz Istočnog Sarajeva koji je ranije privođen zbog sudjelovanja u krađama automobila, prenijeli su u subotu navečer lokalni mediji pozivajući se na neimenovane policijske izvore.

Za Milinkovićem (32) koji je u bijegu je raspisana policijska tjeralica.

Avaz.ba piše kako iz izvora bliskih istrazi doznaje kako se Milinković već javio policiji u Istočnom Sarajevu te da je rekao da se navodno nalazi na Zlatiboru te tvrdi kako nema veze s ubojstvom sarajevskih policajaca.

Policiji je otprije poznat jer je skupa s Bojanom Košarcem i Savom Petričevićem, svi iz Mokrog kod Pala, već imao jedan obračun vatrenim oružjem s policijom Kantona Sarajevo na Termalnoj rivijeri na Ilidži, 4. kolovoza 2016.

Izrešeteni tijekom ophodnje

Policajci Adis Šehović (43) i Davor Vujinović (46) ubijeni su u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su tijekom redovite ophodnje naišli na osobe koje su pokušavale ukrasti automopbil “Golf”. Jedan ili više napadača na njih su bez ikakvog upozorenja pucali iz strojnice pri čemu je Šehović ubijen na mjestu, a Vujinović je uslijed teških ozljeda umro u bolnici.

Milinković za kojega se sumnja da je počinitelj ovog teškog zločina je u policijskim evidencijama od 2016. kada je zajedno sa dvojicom sudionika zatečen u krađi automobila u sarajevskom naselju Ilidža.

Oružani sukob

I tada je došlo do oružannog okršaja u kojemu su kradljivci pucali na policajce no oni su uzvratili vatru i ozlijedili jednog od njih po imenu Savo Petričević koji je kasnije umro u bolnici.

Milinković i njegov drugi saučesnik Bojan Košarac su uhićeni a tijekom istrage u garaži u Istočnom Sarajevu koja je u Milinkovićevom vlasništvu pronađen je BMW koji je ranije ukraden u Sarajevu.

Taj slučaj nikada nije dobio sudski epilog iako je podignuta optužnica pred Sudom BiH.

Milinković je ponovo bio uhićen u lipnju ove godine u akciji policije Republike Srpske protiv pripadnika kriminalnih skupina koje organizirano kradu automobile.

 

Komentari

Komentari