shutterstock_

Istisnuo si prišt na bradi i umalo umro: Znate gdje se na licu nalazi ‘trokut smrti’?

Podijeli

Iako mu je žena ponavljala da ne dira prišt, muškarac se nije mogao kontrolirati, a sve je moglo imati kobne posljedice

Ako obožavate istiskivati prišteve, nakon ove priče ćete sigurno malo stati na loptu.

Naime, muškarac iz Kine gotovo je umro od teške infekcije nakon što je istisnuo prišt na bradi. Ubrzo nakon toga gospodin Chen dobio je vrućicu i usta su mu natekla, a infekcija se proširila i na pluća, piše Daily Mail.

Prestravljena supruga odvela ga je u bolnicu. “Imao je prišt na bradi. Rekla sam mu da ga ne istiskuje jer je to radio prije. Tko bi rekao da će ovaj put stanje biti tako ozbiljno?”, rekla je gospođa Chen za lokalne medije.

Dijagnosticirana mu je upala oba plućna krila, a mjesec dana se borio za život na odjelu intenzivne njege prije nego što se njegovo stanje konačno stabiliziralo, prenosi Magazin.hr

“Imao je infekciju usta koja je izazvala dvostruku upalu i kolaps pluća. Stanje mu je bilo kritično”, izjavio je liječnik.

Dodao je kako se Chenova infekcija razvila nakon što je istisnuo prišt na dijelu lica koji se zove ‘trokut smrti’. Vrh tog trokuta se nalazi između obrva, a krakovi sežu do ispod kutova usana. Istiskivanje prišteva na tom dijelu lica može imati ozbiljne zdravstvene posljedice, kao što je to na svojoj koži doživio i gospodin Chen.

“Izbjegavajte istiskivanje prstima, a najvažnije je potražiti medicinsku pomoć ako koža oko prišta postane crvena, nateknuta ili bolna ili pacijent dobije vrućicu”, ističe liječnik.

Nakon što je mjesec dana proveo na odjelu intenzivne njege, stanje gospodina Chena napokon se stabiliziralo.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> ŠTO SE DOGODILO: U Bjelovaru pokrenuta istraga, liječnica primila cjepivo protiv korone pa završila na Rebru zbog nuspojave
>>> Imali ste koronu tijekom 1. vala zaraze? Stigle su loše vijesti…
>>> Novinarka uživo, pred svim kamerama, uhvatila ministar u muljanju; ovo jednostavno morate vidjeti
>>> Merkel šokirala sve: Njemačka će zbog korone povući drastičan potez?
>>> Neviđena prevara u Banovini? Kruži nevjerojatna snimka – policija je na nogama…
Komentari

Najnovije