Ponedjeljak, 1 lipnja, 2020

ISLANĐANI NAS NAHVALILI: Hrvatska je predivna, a sve je vrlo, vrlo jeftino

– Sada je nogomet najpopularniji sport. Na Islandu su svi zaluđeni nogometom zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Splitska riva bila je jučer prepuna šetača koji su došli popiti kavu i uhvatiti malo sunca, a među njima se našla i pokoja grupa islandskih navijača. Islanđani uživaju, prekjučer su svladali Švedsku pa s puno optimizma dočekuju utakmicu s Hrvatskom. Osim toga, poslužilo ih je odlično vrijeme, a putovanje u Hrvatsku neće ostaviti rupu u novčaniku jer su im naše cijene iznimno povoljne.

– Ostajemo ovdje šest dana. Prvi put smo u Hrvatskoj i stvarno imate prekrasnu zemlju. Jako je toplo, a imate i more… Uživamo na 15 stupnjeva. Bili smo na utakmici protiv Švedske i  još ćemo ostati na utakmicama protiv Hrvatske i Srbije – kažu Islanđani i dodaju:

– Ponosni smo na naše sportaše. Mala smo država s 300,000 stanovnika, a ostvarili smo velike uspjehe u nogometu i rukometu.

Nogometna reprezentacija na Islandu preuzela je primat.

– Sada je nogomet najpopularniji sport. Na Islandu su svi zaluđeni nogometom zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Plasirali smo se u Rusiju nakon što smo pobijedili Hrvatsku, ali vi ste nas izbacili u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Tako da je sada 1:1. piše večernji list

Znaju li neke naše igrače?

– Balić, Čupić, Duvnjak… A od nogometaša Rakitić iz Barcelone.

Hrvati koji odu na Island često se žale da je to vrlo skupa država. A što kažu Islanđani kad dođu kod nas?

– Ovdje u Hrvatskoj sve je vrlo, vrlo jeftino. Lijepa i jeftina država. Sigurno ćemo se opet vratiti.

Islanđani vjeruju da će svladati Hrvatsku.

– Dobri ste domaćini, ali ćemo vas pobijediti. I Švedska je bila favorit pa smo ih svladali. Mi smo narod koji se nikada ne predaje – zaključuju veseli Islanđani.

Komentari

Komentari