Islamska zajednica u BiH organizira prikupljanje pomoći narodu Hrvatske

Podijeli

U džamijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori sutra će nakon džuma-namaza biti organizirana sergija za pomoć narodu Republike Hrvatske stradalom u potresu, prenosi MINA.

O organiziranju ovakve vrste pomoći reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović jučer je pismom informirao i veleposlanika Hrvatske u našoj zemlji Ivana Sabolića.

Poručio je da se na ovaj način, osim prikupljenog novca, sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta želi pozvati na brigu, pažnju i suosjećanje da stanu uz svoje susjede iz Republike Hrvatske, uz poruku da smo jedni drugima najbitniji u teškoćama i bezbrižnosti.

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Ismail ef. Smajlović u dopisu imamima za organiziranje sergije naglasio je potrebu da “iskažemo moralnu i svaku drugu podršku nastradalim i unesrećenim građanima Hrvatske”.

– Svježa su i neizbrisiva sjećanja na organiziranu humanitarnu pomoć i utočište prognanim koju su naši susjedi pružali građanima BiH u danima agresije na našu domovinu. Naše nade, misli, iskrena suosjećanja koje dijelimo s obiteljima nastradalih i građanima Hrvatske učvršćuju nas u opredjeljenju da budemo ustrajni u dobročinstvu – poručio je Smajlović./HMS/

Komentari

Najnovije