Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

Indijac odrezao sebi prst jer je glasao za pogrešnu stranku

Htio je glasati za regionalnu stranku – ali bio je zbunjen brojnim simbolima na biračkom stroju.

Nakon svakog glasanja, na svaki prst se nanosi stalna tinta.

Glasao je u četvrtak u gradu Bulandshahr, državi Uttar Pradesh u sjevernoj Indiji. Ovo je druga faza glasovanja na općim izborima u Indiji.

“Htio sam glasati za slona, ​​ali greškom sam glasao za cvijet”, rekao je Kumar u videu, govoreći o stranačkim simbolima na biračkom automatu pored imena svakog kandidata.

Dok je simbol BJP-a simbol, slon je simbol stranke Partije Bahujan Samaj (BSP), jake regionalne stranke u koaliciji s dvije regionalne stranke, a njihov suparnik je BJP.

Stranački simboli igraju važnu ulogu na izborima u Indiji jer ih je lako identificirati u zemlji u kojoj je loša pismenost u mnogim aspektima. Brojne su regionalne stranke i koalicije, koje često zbunjuju birače.

Kumar je Dalit (ranije se zvao Nedokumentirani poziv) – i oni su ključno glasačko tijelo BSP-a.

Glasovanje od četvrtka važno je za regionalne stranke, koje dominiraju politikom u svojim zemljama, na čelu s karizmatičnim lokalnim političarem.

Izbori se održavaju u sedam faza, a prebrojavanje će biti 23. svibnja. Postoji 900 milijuna birača i to su najveći izbori ikad u svijetu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SKINUTA OZNAKA TAJNOSTI: CIA šokirala svijet, Josip Broz Tito nikada nije postojao!?
>>> OTKRIVEN JEZIV MOTIV KRVAVOG MASAKRA NA ŠRI LANKI? Istražitelji šokirali svijet, ministar obrane potvrdio najgore sumnje
>>> OGLASIO SE VAKULA, ALI I SEVERE WEATHER EUROPE: Stiže prilično rijetka pojava. Vijesti nisu dobre, evo što nas sve čeka
>>> ČAPLJINA: U sukobu migranata maloljetnik izboden nožem
Komentari

Komentari