Petak, 23 listopada, 2020

INCIDENT U ROMSKOM NASELJU U MEĐIMURJU: Djeca bježala s automatskom puškom, muškarac prijetio policiji

Interventna policija imala je posla jučer u romskom naselju Piškorovcu u Međimurju, gdje se pucalo iz automatskog oružja, piše Večernji list

– Tijekom postupanja 30-godišnji mještanin pogrdnim je riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Na izdana upozorenja, a potom i naredbu da prestane s činjenjem prekršaja, 30-godišnjak se oglušio te je potom uz primjenu sredstva prisile uhićen i priveden i policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Tijekom privođenja uhićenik je prijetio policijskim službenicima da će ih usmrtiti – izvijestila je PU međimurska.

Prilikom postupanja policijski službenik Policijske postaje Prelog primijetio je da dijete iz prtljažnika Opel Vectre čakovečkih registarskih oznaka, kojom se koristi 30-godišnjak, vadi automatsku pušku.

– U trenutku kad mu je policijski službenik naredio da odloži pušku na tlo, dijete je otrčalo do žičane ograde i bacilo pušku u susjedno dvorište. Pušku je tada uzelo drugo dijete i pokušalo je unijeti u obližnju kuću, ali su ga u tome spriječili ukućani. Dijete je nakon naredbe policijskog službenika odložilo pušku na tlo te se ona izuzima s mjesta događaja – opisala je događaj PU međimurska.

Pregledom puške utvrđeno je da je riječ o automatskoj pušci marke „Crvena zastava“.

Zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika protiv 30-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Kriminalistička istraživanja kaznenih djela prijetnje i nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari se nastavljaju.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Mario Mandžukić sve je iznenadio izborom novog kluba; sad se zna i tko mu je pomogao u ovom transferu
>>> TKO IMA MAČKU – NE MOŽE OBOLJETI OD KORONE? Virolozi: “To treba istražiti”
>>> BAČIĆ: “USTAVNI SUD POTVRDIO DA JE HDZ BIO U PRAVU”
>>> KIŠA, GRMLJAVINA, PLJUSKOVI: Oglasio se Vakula, moguća je i još jedna opasna pojava
Komentari

Komentari