Petak, 13 prosinca, 2019

IMAMO SNIMKU: Pogledajte što su pjevači u partizanskim i njemačkim uniformama radili na HRTu

Tema emisije ‘Lijepom našom’ bio je karneval

U današnjoj HRT-ovoj emisiji “Lijepom našom” u Rijeci, tema je bio fašnik. Emisiju je, kao i uvijek, vodio Branko Uvodić.

Pred kraj emisije na pozornicu su izašli maskirani nacisti sa SS šljemovima i maskirani partizani te su simulirali borbu. Nakon toga su otpjevali “Nećemo noćas doma” i potom pjesmu “Za dobra stara vremena”.

Radilo se o svojevrsnom glazbenom igrokazu u kojem je dio članova sastava na pozornicu došetao odjeven u nacističke uniforme, a drugi dio u partizanske uniforme, nakon čega su simulirali borbu, ali i plesali u kolu.

U nedjelju veliko finale Riječkog karnevala

Međunarodna karnevalska povorka, kulminacija svih događanja tijekom Karnevala, na rasporedu je ove nedjelje,kada će s početkom u 12 sati, 106 maškaranih grupa s više od 10.500 maškara iz cijele Hrvatske i svijeta, popraćenih s više od sto tisuća gledatelja, na čitav dan “okupirati” Korzo i središte grada. Nakon fešte kakvoj u Rijeci i ostatku Hrvatske nema presedana, u 20 sati na Adamićevom gatu, nakon vraćanja ključeva Grada u ruke Gradonačelnika, u akvatoriju riječke luke bit će zapaljen Pust u režiji grupe Pom – F – Ri te će se zabava nastaviti na brojnim gradskim lokacijama do ranih jutarnjih sati.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je dva događaja koji nas očekuju u bogatom završnom vikendu 36. riječkog karnevala. Već tradicionalno, večer uoči Međunarodne karnevalske povorke u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održat će se Humanitarni karnevalski bal, kojem će prisustvovati veleposlanici u Hrvatskoj, predstavnici gradova prijatelja Rijeke, poput gradonačelnika Rostocka, Novog Sada i Csepela te predstavnik talijanskog grada Faenze, kao i brojni poslovni partneri. Bal već tradicionalno nosi i humanitarni predznak, a ove godine sredstva prikupljena prodajom ulaznica i donacijama uzvanika bit će donirana Klinici za dječju kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka, za nabavku potrebne medicinske opreme. Istaknuvši kako velik odaziv uzvanika na Humanitarni karnevalski bal govori o međunarodnoj važnosti Riječkog karnevala,gradonačelnik je najavio kako će mnogi sudionici bala prisustvovati i najvažnijem događaju petog godišnjeg doba u Rijeci – Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

„Najavljeno je dobro vrijeme, što znači da su ispunjeni svi uvjeti za još jednu spektakularnuzavršnicu ovogodišnjeg Riječkog karnevala. Iako još nije gotov, već pripremamo sljedeće izdanje Riječkog karnevala, koje će, zbog činjenice da pada u vrijeme kada će Rijeka, uz irski Galway, biti Europska prijestolnica kulture, biti još veće i značajne,“ kazao je gradonačelnik Obersnel, dodavši kako vjeruje da će time Riječki karneval biti još prepoznatljiviji kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini, piše rijekadanas

Gradonačelnik Obersnel zahvalio se svima koji su sudjelovali u zahtjevnoj organizaciji ovog Riječkog karnevala, posebice sponzorima – Erste banci, Rafineriji INA i Zagrebačkoj pivovari – koji već tradicionalno prepoznaju brend Riječkog karnevala.

Predstavnica suorganizatora Humanitarnog bala, predsjednica Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid Amira Predovan nadovezala se na izjavu Gradonačelnika – Već niz godina za redom, Rotaryclub Rijeka – Sv. Vid sudjeluje u organizaciji ovoga bala, što naglašava njegov humanitarni karakter. Karneval je manifestacija koja je svojim osnovnim porukama okrenuta ljudima i zajednicama, a Rotary kao internacionalna organizacija već  desetljećima osluškuje njihove potrebe i nastoji barem neke potpomoći. Ove godine će tako pomoću prikupljenog novca nabaviti potrebnu medicinsku opremu namijenjenu Klinici za dječju kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Što nas sve očekuje u sklopu Međunarodne karnevalske povorke najavio je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. U nedjelju 3. ožujka kreće velika završna povorkaRiječkog karnevala, a od 106 grupa s više od 10.500 sudionika njih 14 dolazi iz inozemstva – iz Italije (Este, Mirandola, Verona), Slovenije (Ptuj), Crne Gore(Budva, Herceg Novi, Tivat), Srbije (Vrnjačka Banja), Mađarske (Debrecen,Koljnof), Bosne i Hercegovine (Neum) te Makedonije (Strumica). Još 12 grupa dolazi iz svih dijelova Hrvatske, uz posebnu zahvalu Primorsko-goranskoj županiji na sufinanciranju prijevoza grupa iz naše županije. U sklopu povorkeće se moći vidjeti i 67 alegorijskih kola, a sve koji se taj dan spuste naKorzo kroz povorku će na 6 pozornica voditi sljedeći poznavatelji Karnevala –Jadranka Čubrić i Lucio Slama u ulici Ivana Zajca, Ernest Marinković i Neno Pavinčić na Jelačićevom trgu, Ivica Nikolac i Maja Stepančić u Scarpinoj ulici, Josip Krmpotić i Robert Ferlin te Irena Grdinić i Mario Lipovšek na pozornicina Korzu, Ivana Bilen Perić i Denis Brižić na Trgu Republike Hrvatske te Davor Jurkotić i Tomislav Škulj – Tommy DJ na Jadranskom trgu.

Prije početka same povorke, publiku na Korzu zabavljat će Prve riječke mažoretkinje,a nakon prolaska i posljednje grupe, tradicionalno Halubajskih zvončara,slijedi paljenje Pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri, te nastavak karnevalskih zabava do kasno u noć, u kafićima, klubovima i Export Delti gdje će okupljene zabavljati grupa Trio Cukar i Cafee i Aurora, a na pozornici na Korzu Grooversi, piše rijekadanas

Svi oni koji neće biti u mogućnostidoći na Korzo moći će izravno prati Međunarodnu karnevalsku povorku na KanaluRi, službenim mrežnim stranicama Riječkog karnevala,  YouTubeu te u programu HR Radio Rijeke. Nakon završetka povorke, snimka će se odmah moći pogledati na stranici Karnevala, a repriza karnevalske povorke na Kanalu Ri bit će emitirana u dva dijela – prvi u subotu 9. ožujka od 12 sati, a drugi u nedjelju10. ožujka od 11.15 sati. Poseban prilog o Međunarodnoj karnevalskoj povorci izaći će na 48 stranice u Novom listu u ponedjeljak 4. ožujka. I ove godine maškare vraćaju ključeve Grada u ozbiljne ruke Gradonačelnika, ali samo na posudbu do slijedeće godine i novog petog godišnjeg doba – Riječkog karnevala


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Pravi dar s neba: Ovo je jedna od najljekovitijih biljaka na planetu, a mi ju uopće ne primjećujemo!
>>> NEMA STAJANJA: Nećete vjerovati što su sada napravili s radnicima
>>> VUČIĆ: Albanci čekaju povoljan trenutak za napad na sjever Kosova
>>> Dan Vojske Republike Srbije u Mimari – skandal i sramota
Komentari

Komentari