Srijeda, 28 listopada, 2020

IMALI SU VAŽNIJA POSLA: Evo gdje su bili aktualni politički čelnici te ratne 1995.

U srijedu 5. kolovoza 2020. svečano se obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. Tim povodom istražili smo gdje su te ratne 1995. godine, kada je srpske odmetnike poharala ‘Oluja’, bili aktualni politički čelnici, koji će se svi odreda, u ponedjeljak nacrtati u Kninu.

Delegaciju HDZ-a predvoditi će premijer Andrej Plenković koji je za vrijeme odvijanja vojno-redarstvene akcije Oluja obnašao dužnost zamjenika hrvatskoj veleposlanika u Francuskoj, kao što se može vidjeti iz njegove biografije.  Zbog navodne anemije, kako je poznato, Plenković je izbjegao i služenje vojnog roka.

Od rata se diskretno maknuo i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. U biografiji navodi kako  baš te ‘olujne’ 1995. odlazi u Rotterdam na “Clingendael” gdje je završio tečaj “Issues in Market Economies”, a nakon toga na Institut za međunarodne odnose “Clingendael” gdje završio poslijediplomski tečaj “European and Worlds Affairs”. U Hrvatsku se vraća tek krajem 1996. i to u Ministarstvo vanjskih poslova.

Imali su važnijih poslova – u inozemstvu

No, nije samo današnja HDZ-ova vrhuška diskretno ‘zbrisala’ od Oluje.

Ni bivši SDP-ov premijer, aktualni predsjednički kandidat Zoran Milanović nije 1995. godine rata ni vidio. U biografiji navodi kako je tada radio u Ministarstvu vanjskih poslova gdje odlazi u mirovnu misiju OESS-a u Azerbajdžan na 45 dana. Zbivanja u dalekoj zemlji bila su mu očito prioritetnija od onih u Hrvatskoj.

Izvor: paraf.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PRIZNANJE UGLEDNIH SRBA: ‘Za srpske žrtve u Oluji odgovorna je Srbija koja je započela rat, a NE HRVATSKA!’
>>> GLASNOVIĆ S TUGOM U GLASU: Nismo se za ovo borili! Zastrašujuće je ono što smo gledali u Kninu
>>> (VIDEO) SKANDAL: Policija spriječila dolazak HOSa u Knin, znate što su im rekli?
>>> TUGA I PLAČ U SRBIJI: Vučić – Žalimo za našim Krajišnicima, Dalmatincima, Kordunašima i Banijcima
Komentari

Komentari