Srijeda, 5 kolovoza, 2020

Ilegalno prevozio Turke: Bježao je od policije, ali su ga uhvatili 

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je nakon dovršene istrage, podiglo optužnicu protiv 32- godišnjeg rumunjskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 30. listopada 2017. u oko 1,00 sat, na nepoznatom mjestu u blizini Ogulina, s ciljem da omogući stranim državljanima da se nedozvoljeno kreću i prijeđu granicu Republike Hrvatske sa Republikom Slovenijom u osobni automobil kojim je upravljao smjestio turske državljane, a koji su prethodno ilegalno prešli državnu granicu. On je od njih zatražio i primio ukupno 300 eura.

Osnovano se sumnja da je navedene turske državljane prevozio preko područja Republike Hrvatske pri čemu su ga uočili pripadnici ophodnje zaštite državne granice postaje granične policije Rupa kako se kreće županijskom cestom 5012, a dotični je u cilju da spriječi da ga ulovile i nakon što mu je policijski službenik izdao zapovijed zaustavljanja, naglo ubrzao vozilo i nastavio se kretati prema mjestu Mune. Policija je tada službenim vozilom krenula za njim koristeći zvučne signale za zaustavljanje vozila, a kako ga nisu uspjeli sustići pozvali su u pomoć i druge dvije ophodnje koje su se priključile u potjeri za okrivljenikom. No okrivljenik se po zapovijedi druge policijske ophodnje nije zaustavio, već je nastavio bijeg i pritom vozilom kojim je upravljao ogrebao policijsko vozilo koje je bilo parkirano sa strane, prenosi 24sata

Došavši na nerazvrstanu cestu nakon naselja Brest, bjegunac je zaustavio vozilo i zajedno s turskim državljanima izašao te se dao u bijeg. No nisu stigli daleko jer su svi uhićeni.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NOVA ANKETA: U utrci za predsjednika svi padaju samo Škoro raste
>>> Kolinda opet sablaznila vjernike ali i dovela ih u opasnost!
>>> Poznato tko će graditi pristupne ceste do Pelješkog mosta, ali mogućnost žalbe opet postoji
>>> Zauvijek ušutkala Pupovca! Genijalna Ruža u tri rečenice rekla ono što se ne usudi nitko u Hrvatskoj
Komentari

Komentari