FaH

Sinoć su hrvatski nogometni reprezentativci sa svojim Stručnim stožerom stigli na glavno odredište. U večernjim satima stigli su u Iliševo, mjesto udaljeno 70.kilometara od Sankt Petersburga, gdje će se pripremati za utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Svi su svjesni velikih očekivanja koje je nacija postavila pred njih, ali i odgovornosti koju imaju. No, i mogućnosti su važne i bitne.

U pripremnom periodu Hrvatska je nogometna vrsta odigrala četiri utakmice, s vrlo velikim nogometnom reprezentacijama. Izgubljena je utakmica protiv velikoga Brazila. Tko to može zamjeriti Daliću i dečkima? Nitko. Brazil je preveliki zalogaj. No, igra nije bila loša, pa se može s pravom reći kako Hrvatska može ravnopravno parirati favoritu skupine Argentini. Osječani su pokazali kako se voli Domovina, a u njihovom gradskom parku pobjjeđen je Senegal, čija igra je “preslika” Nigerije. Island nam je već sada “pročitana knjiga”. Nepoznanica nema. Selektor Dalić je miran i staložen. Medijima je rekao kako svi dečki, pa i Stručni stožer mora zaboraviti na svoj ego. Hrvatska je ispred svega:

– Dobro smo radili na pripremama i optimizam je realan. Igrat ćemo dobro, ali trebat će nam i sreće i zato moramo biti hrabri, kaže Dalić i ističe kako se ne osvrće na razne komentare iz Domovine. Svjesni smo da moramo neke stvari i sami popraviti, ali i dati prigodu najspremnijima, kazao je selektor nagovještavajući određene promjene u utakmici s Nigerijom. Već se sada zna da u početnom sastavu vjerojatno neće biti “načetog” Čarlija. To je pokazatelj hrabrosti izbornika Dalića, ali i potrebe da se na teren izađe u najspremnijem sastavu.

Trener Dalić je siguran u dobar rezultat u Rusiji, jer kaže da zna kako ima vrlo kvalitetne igrače. Protivničko stanje je snimljeno do u najmanji detalj, a motiva je uistinu mnogo.

Anto Pranjkić/ Priznajem.hr

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!