Subota, 5 prosinca, 2020

I BRITANSKI PRESTOLONASLJEDNIK ZARAŽEN! Princ Charles ima “blaže simptome” bolesti

Britanski prijestolonasljednik princ Charles zaražen je koronavirusom, objavljeno je iz njegove službene rezidencije Clarence Housea.

Princ Charles (71) zasad ima samo blage simptome i osjeća se dobro, kazao je njegov glasnogovornik.

Njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, testirana je i nije zaražena. Oboje su sada u samoizolaciji u dvorcu Balmoral u Škotskoj.

Iz palače je priopćeno da je nemoguće znati tko je Charlesa zarazio s obzirom na njegove brojne javne obaveze zadnjih tjedana. No priopćeno je i da je zadnjih tjedana radio od kuće.

93-godišnja kraljica Elizabeta II i njezin pet godina stariji suprug, princ Phillip, ovog su vikenda s osobnim vozačem napustili Buckinghamsku palaču i smjestili se u dvorcu Windsor. Tamo će ostati u karanteni dok god traje opasnost od zaraze virusom covid-19.

Britanska kraljica Elizabeta II. dobrog je zdravlja, priopćila je Buckinghamska palača nakon što je objavljeno da je njezin sin i prijestolonasljednik Charles zaražen koronavirusom, javlja BBC.

Kraljica je sin posljednji put vidjela 12. ožujka. Izvor iz kraljevske palače kazao je da je Charles najranije mogao biti zaražen dan poslije, prenosi Reuters.

“Kraljica je dobra zdravlja. Princa od Walesa je zadnji put vidjela 12. ožujka”, priopćila je palača.

To ne treba nikog čuditi budući da njih dvoje spadaju upravo u najrizičniju skupinu, a osim godina, princ Phillip u strahu je i zbog svog narušenog zdravlja.

Komentari

Komentari